SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

LEGAL HAPLAR …
    • 15 Ocak 2020 - 07:27:56

Hayat, devşirme sistemin değişik sonuçlarını almaya devam ediyor. Bizde sıradan izleyicileriz. Bizim biletlerimiz ucuz bu nedenle temin etmek daha kolay oluyor. Fakat temin ederken adaletsiz ceng meydanına mutlaka uğramak gerekiyor. Diğerleri denilenler ise zaten biletleri yıl öncesinden almış oluyorlar. Onların yeri hep üst sınıf. Onları asla göremezsiniz sıradanların arasında. Sıradanlar; bilinen terlik, üç kuruşluk ayakkabı, birazcık makyaj, ellerinde 5 kuruşa aldıklarında sevinerek sürdükleri ojeler ya da inşaat eldivenleriyle izleyici koltuklarına oturuyorlar.

Diğerleri mi? Anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır ki ziyan olur cümleler şimdi yazarsam.
Kahramanı bol olan bir ülkedeyiz. Ee, bize de kahraman lazım bolca ya zaten. Her kahraman neyin zaferi acaba? Her kahraman kime neye yön veriyor acaba? Kahramanlar isimler mi? Belki isimler, yenilerde kurumlar, bazen de anılanlar sanırım.

Milyarla bölünen hayatta kahramanlardan bir tanesini bende tanıyorum. Gecesi İstiklal marşı gündüzü Ata aşkı olan biri olarak kendisi sevdiğim bir kahraman. Bu kahraman Atatürk. Tabii o benim kahramanım. Alın terim, eşitlik için adımım, şiddete karşı yanıtım, pamuk ağalarına karşı yangınım, üç kuruşla çocuk okutanlara armağanım… Atatürk.

O benim kahramanım.
Diğer taraftan başka kahramanlara gelince. Sıradan olanlara Farklı olan bir kahraman mesela; Yılbaşı haftası Cuma hutbesinde Yılbaşına günah derken, İmamının kızının yılbaşı masasında rakı balık yaptığı, masa kurduğu kahramanlar. Mesela, Hacı olup benim hakkım dört kadın diyerek dördü kendine farz gören ibediveler. Mesela, Çeyrek asır önce aç olup şimdi yalanlarla ve diktalarla nüfuz edinen o iş cambazı insanlar. Mesela, Abdal denilerek eleştirilen fakat Dünya haritasını zekasıyla değiştiren ya da toplum mühendisleri sayesinde her ülkeyi savaş alanına çeviren alafranga insanlar. Mesela dinlere saygım sonsuz ama yanına gelirim ama öpücük yok diyen bir dini liderler.
Bunlarda sıradanların kahramanları!
Biliyor musunuz? Herkes legal haplar kullanıyor. Ben kullanmıyorum. Hasta oluyor muyum? Çok şükür henüz olmadım. Çünkü mesele inanç meselesi. Mesele rehberlerini iyi seçme meselesi. Mesele geleceği iyi yorumlama meselesi. Sanırım dünya daha yaşayacak. Bu nedenle sıradanlar artacak. Legal haplar; kahramanlar, insanları kandıranlar, göz boyayanlar, algı yapanlar, dili iyi kullananlar, cebinde yeşillerle güç kullananlar, makama oturup fukarayı doyurmayanlar ve dahası dahası dahası….
Biliyor musunuz? Ben hap kullanmıyorum. Kalbim çare her şeye…- MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz