SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

HAYATINI KİTAP YAPTI…
    • 26 Eylül 2023 - 13:17:49

HAYATINI KİTAP YAPTI…

Merhaba değerli okurlar,

İzmir’de Osmaniye’yi tanıtmaya gittiğimizde öyle güzel insanlarla tanıştık ki, bunlardan biri de Teco petrol işletmese sahibi Mustafa Yalçınkaya.

Mustafa Yalçınkaya ağabeyimi, Osmaniye’yi Tanıtma Derneği İzmir-Aliağa Şube Başkanı ve uzun dönem Başak Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğünü yapmış Suat Yıldız gardaşımın sayesinde tanışma imkanımız oldu.

Mustafa Yalçınkaya ağabeyim Kayseri Pınarbaşı İlçesi’nin Aslanbeyli köyünde bir barakada dünyaya gelmiştir.

Türkiye’nin değişik bölgelerinde 25 yıl öğretmenlik yapan Mustafa Yalçınkaya ağabeyim, genel olarak Mersin’de uzun süre görev yapmıştır. Sultan Yalçınkaya ile evli olan Mustafa ağabeyimin, Handan, Kayahan ve Sarp isimli 3 evladı bulunmaktadır.

Mustafa ağabeyim, eğitim camiasına verdiği hizmetleri 1997 yılında noktalamış ve İzmir’in Aliağa ilçesine yerleşmiştir.

Aliağa’da 2005 yılında Teco Petrolcülük Sanayi ve Ticaret Limited şirketini kurarak ticarete başlamıştır. Önceleri yerel bir işletme olan Teco Petrolcülüğü ulusal bir şirket boyutuna ulaştırarak Türkiye pazarındaki yerini almıştır.

Mustafa Yalçınkaya ağabeyimin öğretmenlikte gösterdiği başarıyı iş alanında yakalamış ve çok büyük bir pazara sahip olmuştur.

Ülkemizdeki bazı işadamlarında gördüğümüz, kibir, insanlara tepeden bakma, koruma ve gösteriş merakı Mustafa ağabeyimde asla yoktur. Öyle ki, tanıştığımızda sıradan bir insan gibi olması çok dikkatimizi çekmiştir.

Mustafa ağabeyim ekonomik olarak belli bir düzeyi yakalamış, ancak şahsını zenginlik asla şımartmamış ve eskisinden daha mütevazi yaşam sürmüş ve halktan hiç kopmamıştır.

Sıradan bir insan gibi yaşayan, oldukça da beyefendi olan, yardım severliği, fakir ve fıkareye verdiği destekle Aliağa’da herkesin yakından tanıdığı Mustafa ağabeyime gelen hiç kimse boş çıkmamış ve yardımını almıştır.

Hayatını Kitap Yaptı

Bu arada Mustafa Yalçınkaya ağabeyim, bugünlere nasıl geldiğini, ne zorluklar yaşadığını, doğduğundan bugüne kadar nelerle karşılaştığını bir kitap yaparak işadamı olmak için çırpınan birçok insana yararlanacağı kaynak oluşturmuştur.

Öyle ki, kitabında yaşadığı bütün sıkıntıları teker teker kaleme almıştır. Hepimizin bildiği gibi işadamları kolay yetişmiyor. Mustafa Yalçınkaya ağabeyimde bugünlere kolay gelmemiş. Çekilecek sıkıntıların hepsini görmüş. Toplu iğneyle çukur kazarak bugünlere gelmiş.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz