SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

ÖĞRETMEN KİMDİR ?
    • 27 Mart 2024 - 08:23:24


ÖĞRETMEN KİMDİR?
“Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek, analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruh’taki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir.” (Eflatun)
Hayatta bazı borçlar vardır, ödenmez; ödeyemezsiniz. Geleceğimizi inşa eden, küçük fidanlarımızı geleceğe hazırlayan, sabrı ve fedakârlığı bıkıp usanmadan yaşatan öğretmenlerimizi hayatımızda nereye koyuyoruz; hiç düşündük mü?
Şimdi sizleri düşünmeye davet ediyorum: “Öğretmen kimdir?”
Hani çıkarsınız ya bir yolculuğa, bu yolculuktur aslında hayatın kendisi. Okul da bu yolculuğun en önemli durağıdır. İşte bu yolculuğun en büyük kaptanıdır öğretmen. Küçük fidanlarımızın hem anne hem babasıdır, onları yoğurup şekil verendir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir.” sözü öğretmeni ifade eden en anlamlı vecizedir. Yorulsa da dalından koparılsa da incinse de yürür vicdanının sesinde artık sevilmiyor, kıymeti bilinmiyor olsa da. Memleketin alın yazısını yazan bu kutsal insanlar, övgüyü en çok hak edenlerdir aslında. Aydınlığa giden yolda öğrencileri iyiye, doğruya ve güzele götüren ve bunun mücadelesini veren öğretmenlerdir. Onlar, minik yüreklerin umududur, hiç kaybedilmeyen. Bazen bir sobanın dumanında yaşarırken gözleri, esen rüzgârda yalpalanırken yürekleri acaba ellerinden tutulmayı hak etmiyor mu fedakâr öğretmenlerimiz?
Toplumda emeği hiçe sayılan öğretmenler belki ülkeler değil ama gönüller fetheder. “Eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneği kazanamamıştır.” sözü ile Başöğretmen, karanlık yarınlara meydan okuyacak olanı göstermiştir bizlere. Heybesinden en güzeli, en kıymetliniz için seçendir öğretmen. İlk örnek alınandır, ilk mucizedir öğretmen. Yılda bir gün sabrına çiçek getirilendir. Kozasıdır öğrencinin, uçmayı öğrenene kadar koruduğu, zamanı geldiğinde kendi kanatlarının yerini öğretendir.
Öğretmen, küçük adımlarla başlayan koskocaman bir hayatın ilk temellerini atan kişidir. Sizi aileniz kadar olmasa bile çok sevecek ve hiçbir çıkarı olmadan size elinden gelenin fazlasını katmaya çalışacak tek insandır. Size cesaret verecek olan  ve eğer gerçekten isterseniz bu dünyada yapamayacağınız hiçbir şey olmadığını gösterendir. Öğretmen, size hayal etmeyi öğretendir; kendi kabuğunuzu kırmanız için size yol gösterendir, farklı dünyaların varlığından haberdar edendir. Size ilham verendir. Sevdiğiniz şeylerle uğraşmanın ve onların peşinden gitmenin ne kadar güzel ve özel olduğunu gösterendir. Sizi bir birey olarak dinleyen, dikkate alan, fikrinizi merak eden -belki de- ilk kişidir. Sizi sorumluluk sahibi yapandır.
Peki, şimdi sizlere soruyorum: Sokrates, “ Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez çünkü onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir.” derken bizler bu fedakâr insanları hayatımızda nereye koyuyoruz?

Saygılarımla…
Selçuk OLGAÇ
Eğitimci /Yazar

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz