18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

İl Genel Meclis Üyesi Adayı Alkan’a yoğun ilgi

İl Genel Meclis Üyesi Adayı Alkan’a yoğun ilgi

KADİRLİ MESLEK YÜKSEK OKULU MÜDÜRÜ  DOÇ DR. BURAK KOCAOĞLU ÜÇÜNCÜ  KİTABINI ÇIKARDI.

KADİRLİ MESLEK YÜKSEK OKULU MÜDÜRÜ DOÇ DR. BURAK KOCAOĞLU ÜÇÜNCÜ KİTABINI ÇIKARDI.

ANDIRIN’DA PULMONER REHABİLİTASYON EĞİTİMİ

ANDIRIN’DA PULMONER REHABİLİTASYON EĞİTİMİ

Kadirli ilçesindeki Çamlıca Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı…
    • 27 Eylül 2019 - 08:12:52

Temel atma törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldıktan sonra törenin açılış konuşmasını Kadirli İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu yaptı. İlçe Müftüsü Gündoğdu, yapılacak olan camide ortalama 2500 kişinin aynı anda namaz kılabilme imkânına sahip olacağını ifade ederek temel atma törenine katılan herkese teşekkür ett
İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise yaptığı konuşmada, “Yeryüzünde Kâbe’nin bir şubesi daha yapılmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz, temelini atacağız inşallah. Allah hayırlı eylesin, Rabbim hayır sahiplerinin hayırlarını kabul eylesin, en kısa zamanda ibadete açmayı cümlemize nasip eylesin. ”dedi.
Törende konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise “Böyle güzide bir projenin hazırlanmasında emek veren, finans sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza yürekten teşekkür etmek istiyorum. Kadirli’mizde ve bölgemizde en büyük mabetlerden bir tanesinin temelini atmayı Rabbim bizlere nasip etti. İnşallah bunun kısa süre içerisinde ibadete açılmasıyla ilgili olarak da Rabbim bize sağlık sıhhat içerisinde yeniden bir araya gelmeyi nasip etsin. Bu bölgede ilçemizin siluetini oluşturacak, iki minaresi olan, içerisinde Kur’an kursu, taziye evi, kütüphanesi, konferans salonu, otoparklarıyla, yeşil alanlarıyla burası ilçemiz halkına ibadetlerinde çok büyük bir mekân olacağını düşünüyorum. Biz hayırseverlerimizden yardım bekliyoruz. Bugüne kadar yardım eden başta Osmaniye Organize Sanayisindeki sanayicilerimiz Baştuğ ve Tosyalı Holding’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Kadirli Belediye Başkanımız ciddi anlamda destek oldu bundan sonra da destek vereceğine inanıyorum. Adını şu anda sayamadığım birçok hayırseverimize de teşekkür ediyorum. Rabbim sayılarını artırsın. Külliyemizin başta mahallemize, ilçemize, ilimize bölgemize, insanlığa, İslam alemine hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
Daha sonra konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “’Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.’ Rabbimiz Tevbe suresinde böyle buyuruyor. Bu ayetin emri gereğince yaptırılacak olan ve Peygamberimizin “Kim Allah’ın rızasını talep ederek bir mescit inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder.” müjdesine nail olan siz aziz kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Yeryüzünde ilk inşa edilen mekân, tüm camilerin merkezi ve kıblegâhımız olan Kâbe’dir ve her bir cami Kâbe’nin şubesidir. Bunun için camiler de Allah’ın evi kabul edilmektedir. Camilerimiz, hayatın ve şehrin merkezidir. Medeniyetin merkezidir. Camiler, İslam medeniyetinin başladığı yerdir. Yesribi Medine yapan yapıdır. Bu toprakların kimliği, bu toprakların tapusudur. Camilerimiz bu yükselen binalar arasında şehre nefes aldıran ve şehrin o manevi havasını ayakta tutan mekânlardır. Buralarda sınıf ve makam ayırımı yapılamaz. Zengin-fakir, amir-memur, resmî-sivil, yaşlı-genç, siyah-beyaz, yerli-yabancı herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz mekânlardır camilerimiz. Bizler bu mekânlara sahip çıktığımız, içini huzuru Rabbine ibadette arayan gençlerle ve çocuklarla doldurup, boş bırakmadığımız sürece, bu topraklarda kıyamete kadar varlığımızı sürdürürüz inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle bu caminin yapımına destek veren, başta Sayın Milletvekilimiz olmak üzere, kendisinin bu caminin plan projesinin yapılmasında ve temelinin atılmasında çok büyük emekleri var, tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve yardımını esirgemeyen bütün herkese şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da yapımına destek verecek, emek verecek, çalışacak arkadaşlarımıza ve hayır sahiplerine hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda camimizin açılışında beraber olmayı temenni ediyorum. ”dedi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yaptığı duanın ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve protokol mensupları Çamlıca Camii’nin temelini attılar.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz