18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

İl Genel Meclis Üyesi Adayı Alkan’a yoğun ilgi

İl Genel Meclis Üyesi Adayı Alkan’a yoğun ilgi

KADİRLİ MESLEK YÜKSEK OKULU MÜDÜRÜ  DOÇ DR. BURAK KOCAOĞLU ÜÇÜNCÜ  KİTABINI ÇIKARDI.

KADİRLİ MESLEK YÜKSEK OKULU MÜDÜRÜ DOÇ DR. BURAK KOCAOĞLU ÜÇÜNCÜ KİTABINI ÇIKARDI.

ANDIRIN’DA PULMONER REHABİLİTASYON EĞİTİMİ

ANDIRIN’DA PULMONER REHABİLİTASYON EĞİTİMİ

HAZ ŞİDDETLE BAŞLAR
    • 15 Ekim 2018 - 20:39:03

Hayatın mazeretleri olur; aşk, sevgi, ibadet, eğitim, ölüm gibi. Bu mazeretler doğumla birlikte yazılır algı yazımıza ya da alın yazımıza. Ademoğullarını zaman içerisinde tanıdıkça ve zaman ilerledikçe beton ormanları içerisinde çiğ, olgun, haşlanmış, kaynamış, çöl, bozkır vs. hepsine denk geliriz. Kan telef oldukça, gidişler çoğaldıkça, dilimiz yandıkça, vicdan paslandıkça hataları da tadarız ve ders alırız yaşamdan.

Ter döktükçe yazgımızı avucumuza alırız. Verem olmuşlar, kötü hastalığa yakalanmışlar, virüsten eboladan ya da solgun bir hastalığa talihsizliğine ulaşmışların erimesine nazır kendi avucumuza kırgın gözyaşlarımızı dökeriz. Sonra yaz gelir sürünün en azgınlarıyla denk geliriz. Sonra kış gelir kuduz niyetlilerin öpüşmelerinden firar ederiz. İşte; vadide haz köklere sinerken biz kendi çeperlerimizi kan buladığımızın farkına varmayız.

Bu yaşa erene dek eşraf tahlili yapmayız, vicdanın leylak kokusunu duymayız, bozuk havada sığınacak bir sokak lambası bulmayız, ruh tutuşturuculara karşı ayakta durmayız ve bir kez bile insancıl davranana hemen boyun eğeriz.

Dünya; sevdiğinden dayak yiyerek yakılan o kadının mazeretini kabul etmemeli.

Dünya; kocasına ilgi göstermeyip, başka erkeklerle gezip dolaşan ve sonra boşanıp insanlara vicdan muhasebesi yapan kadının mazeretini kabul etmemeli.

Dünya; hatalar yapsa da ibadetine çeviklik katmayan buna karşın gencecik zihinleri zehirleyen çoban çevgeninin mazeretini kabul etmemeli.

Dünya; kendisini solduran, korkulan, tepeye çıkmaktan kaçınan, algısı kötü, vicdanı sahte, duası zararlı, ağzı yalan ademoğullarının mazeretini kabul etmemeli.

Haz şiddetle başlar. Şiddet mazeretlerden beslenir. Mazeretlerimiz hazin ve hüzün değil; saçları bukleli çocuğun masum kokusu ve tertemiz kalbi olsun. Şiddet mi? Karşınızdakinin gözlerine bakın, kim ki gözlerini kavgaya yaslamış kim ki kirpiklerini hızlı açıp kapatıyor, uzak durun. Balçık önce göze bulaşır. Şiddet gözden anlaşılır.

Gözlerinde zülküf vuranlarda şiddet olmaz ve şiddet olmayınca haz ortalıkta dolaşmaz.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz