SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN 1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ MESAJ
    • 1 Ekim 2021 - 11:16:40

 

Yaşlılık, her insan için farklı mana ve önem ifade etmekte olup bu yönüyle hayatın çok özel ve anlamlı bir dönemidir. Bu özel dönemde tecrübelerinden ve birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.
Geçmişten günümüze bir kültür köprüsü olmuş, yaşamları boyunca evlatlarına, torunlarına, içinde yaşadığı topluma, milletine ve dünyaya hizmet etmiş yaşlılarımızın, fiziksel ve ruhsal olarak işlevselliğinin azaldığı söz konusu dönemlerinde her türlü ihtiyaçlarının karşılanarak yaşam kalitelerini artırmak devlet ve millet olarak öncelikli görevimiz olmalıdır.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”
Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Bizlerde Osmaniye Valiliği olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak adına her türlü tedbiri alıyor, onlar hayattayken kıymetlerini bilmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
Bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizin bu özel ve anlamlı günlerini kutluyor, aileleri ile birlikte yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyor, saygı ve hürmetle ellerinden öpüyorum.

Dr. Erdinç YILMAZ
Vali

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz