SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Kaya’dan Cebelibereketli Gazetecilere ziyaret
    • 27 Aralık 2021 - 08:17:18

Kaya’dan Cebelibereketli Gazetecilere ziyaret
Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti.
Kaya, Ak Parti İl Başkanı Seydi Gülsoy ve Medya ve İletişimden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mesut Tokur ile birlikte CGC’ye ziyarette bulundu.
CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kentte yaşanan sorunları ile vatandaşların talep ve beklentilerinden bahseden Cihangir, ayrıca cemiyet, federasyon ve konfederasyon çalışmaları hakkında bilgiler de verdi.
AK Parti İl Başkanı Gülsoy, ziyarette yaptığı açıklamada, “Pandemiden dolayı uzun süredir bir araya gelemedik. Yavaş yavaş normal hayata dönerken ziyaretlerimizi de arttırıyoruz. Bu ziyaretimizde sizleri hafta sonu yapılacak olan AR-GE Başkanlığı Teşkilat Eğitim Platformu’na davet ediyorum. Verimli geçecek olan bu platformda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.
AK Parti Milletvekili Kaya, 12 günlük maratonun sonunda 2022 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifinin kabul edildiği söyledi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin 2022 yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda 174 Milyon 476 Bin lira olarak oy birliği ile kabul edildiğini ifade eden Kaya, bütçe tahminine göre üniversitemize önümüzdeki 3 yıl için 597 milyon 341 bin lira ödenek öngörüldüğünü belirtti.
Kaya faiz lobisine, enflasyon ve kriz tellallarına fırsat vermeyerek yeni asgari ücreti 4.250 lira yapıldığını hatırlatarak, “Önümüzdeki yıl öğrencilerimize verilen bursları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz. Asgari ücrette gelir ve damga vergisi muafiyetini genişletmiştik. Memurlarımızı da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretin artmasını sağlıyoruz. Kuraklıktan zarar gören toplam 651 bin üreticimize verim kaybı oranlarına göre değişen miktarlarda kuraklık desteği ödemesi yapıyoruz. Toplam 2,6 milyar TL kuraklık desteğini çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya başladık. Piyasalardaki geçtiğimiz ay gerçekleşen fiyat artışlarının da en kısa sürede raflara ve tüm ürünlere yansıyacağını hep birlikte göreceğiz. Orman işçilerini de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir müjde verdi. 2022 üretim işleri birim fiyatına Ocak’ta %23, Temmuz’da % 23 olmak üzere yıllık %51’e varan oranda artış yapıyoruz” şeklinde konuştu.
OSMANİYE’DE YATIRIMLAR SÜRÜYOR
Kaya, kentte bir çok projenin tamamlandığını ve yeni projelerin hayata geçirildiğini hatırlattı.
Osmaniye’de 600 yataklı (800 yatak kapasiteli) Devlet hastanesi çalışmalarının sürdüğünü anlatan Kaya, şöyle devam etti:
“Osmaniye yeni devlet hastanesi, Osmaniye’mize yapılan en değerli ve büyük sağlık yatırımlarından birisidir. Hastanede 24 ameliyathane olacak. Hastanemiz 600 yataklı projelendirilmiş olmasına rağmen 800 hastamıza hizmet verebilecek kapasitede planlanmıştır. Bununla beraber 2 kurşunlu anjiyografi salonu, 30 yataklı palyatif bakım merkezi, 12 yataklı SDL odası, 6 tek kişilik enfeksiyon odası, 6 tek kişilik kemoterapi odası, tek kişilik 5 yanık tedavi odası, 8 odası tek 2 odası çift kişilik acil hasta servis kliniği, 8 tek kişilik hasta mahkum odası halkımıza hizmet verecek.”
Kaya, konuşmasında tarım ve hayvancılık, OSB, yapımı planlanan Adana-İmamoğlu-Kozan-Kadirli-Osmaniye Demir Yolu Etüt Projesi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden yollar, İstanbul, Ankara, Konya’dan Karaman, Mersin, Adana, İncirlik, Osmaniye ve Gaziantep illerine hızlı tren projesi, Düziçi, Kadirli ve Sumbas ilçelerine hibe edilen araç, projesi tamamlanan 150 yataklı Düziçi Devlet Hastanesi, Sumbas ve Toprakkale Entegre Hastaneleri, Kadirli Devlet Hastanesine ek 100 yataklı hastane, 20 ünitelik Kadirli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Hasanbeyli Entegre Devlet Hastanesi projeleri konularında detaylı bilgi verdi.
Kaya, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CGC Basın

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz