SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Kadirli’de Geleneksel Öğrenme Şenlikleri Düzenlendi
    • 23 Ekim 2019 - 21:48:57

Kadirli’de Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 5. Geleneksel Öğrenme Şenlikleri düzenlendi.

Kadirli Kültür Sanat Merkezi ve Şehit Hacı Mehmet Şekeroğlu Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılan etkinlikte, Kadirli ve Sumbas ilçelerinin halk eğitim merkezlerinde açılan kurslardaki ürünler sergilendi.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan şenlikte hazırlanan stantlarda öğrenciler tarafından hazırlanan ebru, boyama ve kilim dokuma sanatı ürünleri, TÜBİTAK projeleri, geleneksel çocuk oyunları, şeker ve tansiyon ölçümleri ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından çeşitli tanıtımlar yapıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tarhan, açılışta yaptığı konuşmada, farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla çeşitli hizmetler verdiklerini anlattı.

Şenliklere katkı ve desteği bulunanlara teşekkür eden Tarhan, “Her yaştan insanların bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenme erişimlerini arttırmak hedefiyle planlanan güzel bir şenlik düzenledik. Katılan kurumlar, kendi kurumlarıyla ilgili tanıtıcı bilgileri paylaştı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu.

ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ GÖZ DOLDURDU…

Açılışa katılan Kaymakam Ahmet Arık ve beraberindekiler daha sonra Dervişpaşa Mahallesi’ndeki eski adıyla çıraklık Eğitim Merkezi olan  Şehit Hacı Mehmet Şekeroğlu Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde açılan stantları gezdiler.

Şehit Hacı Mehmet Şekeroğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Durmuşoğlu öğrenciler tarafından okul bahçesinde açılan stantlarla ilgili katılımcılara bilgi verdi.Stantları pür dikkat  gezen katılımcılar  Okul Müdürü  Durmuşoğlu başta olmak üzere   geleceğin usta ve sanatkarlarını tek tek tebrik ettiler.

Ardından okulda   Eğitim  gören öğrencilerin hazırladıkları bir birbirinden lezzetli yemek ve tatlılar misafirlere ikram edilirken,öğrenme şenliğinde Çıraklık Eğitim Merkezi tam anlamıyla göz doldurdu.

Şenliklere, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Kılıç,Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, Sumbas İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Sert, bazı kurum amirleri, AK parti İlçe Başkanı İsmail Oruç, MHP İlçe Başkanı Ahmet Gülden, sivil toplum kuruluşları ve okul müdürleri ile davetliler katıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz