SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADINLAR NE İSTER..!
    • 5 Ağustos 2020 - 20:15:10


Tek kelimeyle Anlaşılmak isteriz ama bu kelimenin içeriğinin burada açıklanması gerekir.Her yazımda saygının önemini belirtiyorum , çünkü yaşadığımız her an karşımıza çıkıyor. Kadınların çalışma ortamında bulunması ekonomik özgürlüklerini elde ermek adına çok önemli .
◦ Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934 te Kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlamıştır. Hatta geçtiğimiz 5 Aralık 2019 bu konuyla ilgili Basın açıklamamız olmuştu. Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Belediyesi, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti , Kadirli Siyasi Parti Temsilcileri ve Kadirli Sivil toplum Kuruluşlarına basın açıklamamıza verdikleri destek için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Pek çok ülkeden önce elde edilen halklarımız o zamanki şartlarda % 4.6 oranlarındayken şimdiki oran % 17 , bu durumda geçen uzun yıllara rağmen . Kadınlar Hala seçemiyor seçilemiyor.
◦ İş hayatında ise bana gelen mesajlar çoğunlukla aynı ve hepinizin tahmin ettiği şeyler.Beden gücüne güvenenerek bir kadını korkutanlar , Yaptığınız bu davranışla kendi eşiniz, kızınız veya kızkardeşinizin de o duruma düşmüş olmasına göz yumuyorsunuz.Yani bu durum normalleşiyor farkında mısınız? Böylece kirleniyor ve kirletiyoruz.
◦ Bir de şunu belirtmek istiyorum mesafe her zaman güzeldir. Karşımızdaki kişiye doğru mesafeyi koymalıyız. Kadın erkek farketmez ne istediğimizi bilmeliyiz. Saygılı örnek bir ebeveyni mi , yoksa toplumda hiçbir değeri olmayan ve yetiştirdiği çocuklara kötü örnek olan biri mi? Kulağa hoş gelen elbette ilki.Unutmayın ki biz istediğimiz kadar karşımızdaki kişi bizi üzebilir .İzin verdiğimiz kadar hayatımıza dokunabilir, ötesi yok bu konunun. Oysa ki çalışma arkadaşlığı denince akla başarılı işlere birlikte imza atmak ,güzel dostluklar kazanmak gelir , gelmeli.!
◦ Gelelim ev hanımlarına! Temizlik ,yemek ,çamaşır vs uğraşan kadın ,eşiyle birlikte vakit geçirmek için doğru zamanı bekler durur. Bu arada çocuklarla da ilgilenmek zorundadır ve sorumluluklar saymakla bitmez. Ama eşiyle beraber geçireceği zaman onun için çok kıymetlidir. Tabii ki evdeki çocuklar da aynı şekilde babayı bekler. Buradan aile babalarına sesleniyorum lütfen onlara zaman ayırın. Onlara gün içinde ayırdığınız bir kaç saat verdiğiniz paradan veya oyuncaktan hatta en kıymetli hediyeden daha kıymetli.
◦ Geçen hafta Kadinlar kendini her alanda geliştirmeli , böylelikle güzel insan olabilecek çocuklar yetiştirmeli , bunun için de partnerlerimize bazı görevler düşüyor demiştim. Kadın eğer mutlu ve sağlıklı olusa bunlar mümkün olabilir. Partnerlerimize düşen görev ise eşine ve çocuklarına vakit ayıracak, onları anlamaya çalışacak. Ve samimi olacak. Kadinlar samimiyet bekler güvenmek ister ,bütün bunların sonucunda dünyanızı doğru anlamda değiştirir. Böylece toplumun en küçük birimi olan aile mükemmel bir şekil alarak korunmuş olur.
◦ Yaşadığımız sıkıntılı günleri sürekli pozitif düşüncelerle atlatabiliriz.Sevdiklerimize zaman ayıralım, temizlik konusuna dikkat edelim. En azından kendi çevremizi temiz tutalım. Yetişkin olduğumuzun farkına varalım.Salgın devam ediyor kurallara uyalım. Mesafe, maske ve hijyen sürekli hatırlayalım. Bunları her hafta sıkılmadan belirtiyorum çünkü beynimiz düşünceleri algılıyor ve otomatik olarak yapıyor.İnşallah evrene göndereceğimiz doğru enerjilerle beklediğimiz güzel günlere kavuşacağız.
◦ Gelelim selam kısmına: Kadirli Kadınlar Meclisi üyelerinden Songül Akgöllü Durmuş hanıma özel selamlarımı gönderiyorum. Kalbi güzel kadın iyi ki varsın. Kadirlinin gönül kadınları canım üyelerime de beni hiç yalnız bırakmadıkları için sürekli birbirlerine destek oldukları için ,kucak dolusu sevgiler selamlar. Ara ara Kadirli Kadınlar Meclisi üyelerinin isimlerini yazacağım. Çünkü biz Kadınlar değerli olduğumuzu hissetmeliyiz.Yeri gelmişken Bize katılmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık.Dileğimiz aynı düşüncelerle sevgi dolu yüreklerin çoğalması. @kadirlikadınlarmeclisi
◦ Kadirli Cumartesi pazarında rastladığım Koçlu köyünden Hürü Sezer hanıma ve eşine da buradan selamlarımı gönderiyorum. Bu pazarda çalışan karı kocadan sadece biri.Gördüğüm kadarıyla eşler pazar ortamında birlikte çalışmayı tercih ediyor.
◦ Kadinlar için daha önceden Kadirli Belediyesi desteleriyle Kadın Emeğine Destek Pazarı kurmuştuk . Böylece evde üreten kadın orada satış yaparak harçlığını çıkartıp ev ekonomisine katkı sağlıyordu. İlerleyen zamanda farklı bir projeyle tekrar bunu hayata geçireceğiz inşallah.
◦ Hatır bilen kadın Sariye Kahraman seni de tebrik ediyorum , Büyük azimle yıllar sonra lise diploması ve ehliyet aldığın için . Hiçbir şey için geç kalmış değiliz, her yaşta öğreneceğiz ve kendimizi seveceğiz hanımlar vazgeçmek yok!.
◦ Haftaya konumuz da Kadirli Ahbap platformu üyesi Gizem hanımın fikri: Türk töresinde kadının yerini konuşalım. Pek çok mesaj geliyor ve sıraya koydum ismini söylemediklerim lütfen bekleyin sırayla fikirlerinizi ve isimlerinizi söyleyeceğim. Bu hafta, Kadirli İş kur personeli Umut Koşandan gelen mesaj doğrultusunda Kadınların iş hayatında yeri ve önemini biraz konuştuk.Tüm emekçi insanlara, daha çok kadınlara kucak dolusu selamlar. Umut yoldaşınız şansınız bol olsun.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz