SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

ÇANAKKALE RUHU KADİRLİ’DE YAŞATILDI
    • 31 Aralık 2019 - 08:49:38

Kadirli Eğitim Bir Sen Temsilciliğinin organizesinde ilçede 1 hafta boyunca Çanakkale Ruhu yaşatıldı.
Gelibolu Tarihi alan başkanlığı klavuzu Ali Murat Kalegil tarafından Şehit Muhammet Mustafa Karabörk Fen Lisesi spor salonunda Çanakkale sergisi açıldı.
Çanakkale Destanı ve ruhuna konu olan yüzlerce eser burada sergilendi.
Özellikle Çanakkale’ye gidemeyenler için halka ve öğrencilere ücretsiz sergilenen eserler arasında Gelibolu Yarımadası’nda Türk orduları ile itilaf devletleri arasındaki savaşlara katılan askerlere ait eşyalar ve savaş malzemeleri yer aldı.
Ayrıca bazı okullarda,yurtlarda,Camilerde ve halka açık olan bazı yerlerde Gelibolu Tarihi alan başkanlığı klavuzu Ali Murat Kalegil tarafından sinevizyon sunumuyla öğrencilere ve vatandaşlara Çanakkale Destanı slayt destekli konferanslarla anlatıldı.

Bir hafta süren proje kapsamında yaklaşık 15 bin öğrenci Çanakkale sergisini gezerek adeta o Ruhu yaşadı. Kadirli Eğitim Bir Sen Temsilcisi Mustafa Demirci,bu projedeki amaçlarının Vatanın ve Milletin bu günümüze nasıl gelindiğini, bunu her Türk gencinin bilmesi gerektiğini belirterek yavrularımıza tarihimizi, kahramanlarımızı, atalarımızı, dedelerimizi, şehitlerimizi ve bu kahramanlık destanımızı anlatmamız gerektiğini düşünüyorum. O nedenledir ki Neslimize doğru şeyler öğretebilmek, Çanakkale destanını anlatabilmek ve yaşatabilmektir dedi.Demirci ayrıca günümüzde Gençlere Milli ve Manevi içerikli etkinlikler yapmanın çok önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak  bu tür etkinliklerimiz devam edecek dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz