SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

BİTMEYEN AŞK: ABD & YUNANİSTAN
    • 12 Haziran 2022 - 15:57:20

ABD ve Yunanistan arasındaki bu kirli ittifakın tohumları aslında I.Dünya Savaşı’nın arifesinde boy göstermeye başlamıştı. O zamanki Yunanistan başbakanı Venizelos, meclisteki parlamento toplantısında,’ ’Zaten hali hazırda Osmanlı Devleti ile geçmişten gelen bir savaşımız var, bu savaşı devam ettirebilmemiz için güçlü müttefikimizin yardımına ihtiyacımız var’’ demişti. Sene 2022…Bu ilişki formundan hiçbir şey kaybetmemiş. Hırsız –cambaz oyunu kaldığı yerden devam ediyor.

Yunanistan ile 1990 yılında imzaladığı sözde askeri işbirliği antlaşmasını yenileyip genişleten ABD, Dedeağaç’a askeri sevkiyatını devam ettiriyor. Romanya, Ukrayna gibi ülkelerin ardından şimdi Yunanistan ABD’nin doğu bloğuna karşı bilmem kaçıncı üssü oldu Defender Europe 2021 tatbikatında 145 helikopter,1800 zırhlı araç ve 20.000 askeri Dedeağaç’a konuşlandıran ABD’nin asıl maksadını anlamak çok zor değil elbette. Biraz daha detaya inip analiz yaparsak, parçaları birleştirirsek aslında hedeflerin çok bariz olduğunu anlamamak herhalde aptallık olur.

Hiç düşündünüz mü? Bu kadar helikopter, tanklar, silahlar neden İstanbul’un, Boğazlarımızın burnunun dibinde konuşlandırıldı? Bu kadar küçük bir ülkenin kıyılarına sevk edilen bu kadar tank, kıyıları mı koruyacakmış? Elbette hayır! Boğazları ve geçiş yollarını gözlem ve baskı altında tutmak, Ege ve Doğu Akdeniz’de ABD varlığını arttırmak. Özellikle Türkiye’nin Libya ile yaptığı antlaşma doğrultusunda Doğu Akdeniz Bölgesinde yürüttüğü faaliyetleri engellenen pek çok büyük ABD kökenli şirketlerin yarattığı gerginlikler de şüphesiz bu adımları tetikleyen etkenlerden. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias geçenlerde “Dedeağaç’taki Amerikan ordusunun varlığından memnunuz, antlaşmayı da 10 yıl kadar uzatmayı düşünüyoruz.’’ demiş. “Yunanistan’ın çıkarları da bu üssün var olmasını gerektiriyor.” diye de eklemiş. Eh, artık bu iki ülkenin çevirdiği numaraya siz inandınız mı?

ABD’nin Yunanistan’ın yanı sıra, Romanya ve Bulgaristan gibi Karadeniz’e kıyısı olan Balkan ülkelerine yaptığı yığınak aslında hedeflerden birinin de kuşatılmak istenen bir başka gücün, yani Rusya’nın olduğunu gösteriyor. Zaten Ukrayna Savaşı da bunun bir sonucu değil miydi?

Yani sevgili okurlarım küresel jeopolitik akslar yeniden dizayn ediliyor.ABD’nin yeni hedefi Yunanistan’ı başta Rusya olmak üzere doğu bloğundaki hedef ülkelere karşı bir sıçrama tahtası olarak kullanmak. Herhalde bunu anlamak için alim olmak gerekmez…

EMRE KIR-EĞİTİMCİ -YAZAR

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz