SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

35 YILDA BİRİKTİRDİĞİ EŞYALARI “ANTİK EVİNDE” SERGİLİYOR
    • 20 Aralık 2020 - 20:53:43

Kadirli’de bir Bakkal, 35 yıldır biriktirdiği antika eşyaları Müze haline getirdiği ve “Ala Cami Antik Ev” ismini verdiği yerde sergiliyor.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Bakkal Metin Karasüleymanoğlu,yaklaşık 35 yıldır biriktirdiği eski eşyaları iş yerinin yan tarafına açtığı mağaza da sergiliyor.
HOBİ MERAKI TUTKUYA SONRA DA SERGİYE DÖNÜŞTÜ
Yıllardır esnaflık yapan Karasüleymanoğlu,Bakkal dükkanını açtığı ilk yıllardan itibaren eskiye yönelik antika ve nostalji eserlere karşı bir ilgisi vardı.Ütü ve Radyoyla başlayan tutkusu her türlü ev araç ve gereçleri, kişisel eşya, temizlik malzemeleri, oyuncak, fotoğraf makinesi, telefon, daktilo,gaz lambası,hesap makinası,ibrik,tarım ve müzik aletleri ile devam etti.
Karasüleymanoğlu bu süreçte yaklaşık bin 500 civarında antika eşyalar biriktirdi.Bu eserler ev ve bakkal dükkanına sığmayınca bakkal dükkanının yanındaki 60 metre kare mağazayı kiraladı.
Mağazayı müzeye çeviren bakkal,özenle yerleştirdiği eşyaları vatandaşın hizmetine sunarak ziyarete gelenleri geçmişe götürüp adeta nostalji yaşatıyor.
Eski ve geleneksel eşyalara ilgi duyan antika meraklıları da gramafon plak çalar eşliğinde Antik Evini gezerek kendilerinin geçmişe gittiğini dile getirdiler.

Metin Karasüleymanoğlu,Yıllarca esnaflık yaptım gıda üzerine ama herhalde büyük bir ihtimalle babadan kalan bir içimizden gelen esinti diyelim. Böyle eskiye yönelik bir hobi vardı sürekli içimde. İlk önce radyolarla başladık daha sonra Ütüydü, bakır grubuydu eskiye ait ne varsa biriktirdik ve bu biriktirdiğimiz neticesinde de insanlar da geliyor bakıyor memnun oluyor bizi diyor çocukluğumuza götürdün diyor onları memnun gördükçe ben de çok seviniyorum. İnsanlara geçmişini yaşatmak çok güzel bir duygu ayrıca bölgemizde de bir ilk dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz