SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

    • 14 Aralık 2021 - 09:55:58

Biz insanlar gündelik hayatımızın her alanında her eşyaya veyahutta duruma isim vermişizdir. Bu isimler öyle hemencecik olmamış, yaşanan tecrübeler, duygular, izlenimler bu isimlerin verilmesinde önemli bir yer edinmiştir.
İnsanlığın ilk hayat bulduğu coğrafya da rastgele bir köye gezi düzenleseniz ve bu köyden üç beş kişiye köyün etrafında bulunan yerlerin isimlerini sorsanız hemencecik size bir sürü isim sayar. Bu isimleri duyduğunuzda size garip gelebilir, lakin bu isimler bu köyde yaşayanlar için büyük anlamlar ifade eder. Kirazlıyurt, GocaGastal, Be’n Gediği, Abdi’nin hopuru, Garabel, Garakız tepesi, Ala’ların Höyüğü, Çift Armutlar (Gerçi kesile kesile memlekette armut’ta kalmadı), Gurmut Deresi, Yemşen Depe, Darılık, Yavuzların Kışlağı, Cinni Taş.
Cinni Taş, yer adını duyduğumda ben de bu ismi bana söyleyen kişiye sordum. Dedim aceba üç harflilerden dolayı mı böyle denmiş? –Kadirciğim, Cinni Taş lafını bizim yörede Yani Kadirli-Andırın yöresinde çok duyarsın, Sanma ki bu senin dediğin üç harflilere atfedilmiştir. Bize anlatılanlar hiç böyle değil. Bu ismin verildiği yerlerde yaşayanlar, bu iri iri kayalardan oluşan, yer yer de mağara görünümlü olan yerlere bir kutsaliyet atfetmişler, buraları koruma altına almışlar, bununla birlikte, yaramazlık yapan çocukları korkutmak adına da böyle bir söylemde bulunmuşlardır. Zira sizde bilirsiniz ki, bizim milletimiz böyle ironileri sever.
Şimdi ben düşündüm de, Kadirli’den, Nürpet, Kabaağaç, Boztopraklı, güzergahını takip edip Andırın’a giderken böyle bir sürü yer görünüyor. Uzaktan Kızılkaya gibi görünse de buralar da Cinni Taş olabilir mi? Korkutma işine gelirsek, ne yalan söyleyeyim, benim doğduğum köyde böyle bir isimde yer var ve ben buradan geçerken hikayeyi çok dinlediğimden midir nedir halâ çok korkarım.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz