SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

12 özgür film festivali
    • 11 Temmuz 2021 - 21:08:45

12. ÖZGÜR FİLM FESTİVALİ

Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Akademisi’nin Osmaniye’de düzenlediği kültür ve sanat bayramı bu yıl, 20 Haziran 2021- 23 Ekim 2021 tarihleri arasında 12. kez düzenleniyor. 2021 yılı Kültür – Sanat Bayramı’nın en önemli etkinliklerinden birisi “Özgür Film Festivali” adı altında gerçekleşecek.

“Özgür Film Festivali” için başvuru 8 Temmuz. 2021- 20 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak, yarışma sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni ise 23 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir.

ÖZEL KOŞULLAR VE ÖDÜL TÖRENİ:

Bilindiği gibi, bugüne dek gerçekleştirilen Özgür Film Festivallerinin yarışma sonuçlarının açıklanması ve ek olarak yapılan “Özgür Filmler Şenliği” etkinlikleri Osmaniye-Çardak Köyü’nde geniş bir izleyici katılımıyla şenlik havasında gerçekleştirilmiştir.

Ancak bu yıl, Covit 19 kıranı nedeniyle katılımlı toplantılar ve ortak film izlemeleri yapılamayacaktır. Yarışmaya katılan filmlerin jüri değerlendirme izlemeleri ile final değerlendirme toplantısı da online yapılacaktır.

Koşullarda olası olumlu değişmelerin gerçekleşmesi söz konusu olduğunda, 12. Özgür Film Festivali yarışma sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni, ödül alan yönetmenlerin katılımıyla yapılacaktır.

12. Özgür Film Festivali, bu yıl da özgürlüğe sahip çıkan amaçlar peşinde!

Festival yönetimi bu amaçları şöyle açıklıyor:

•Özgür Film Festivali’nde anlayışlar, davranışlar, uygulamalar ve hayattan filmlerimize, filmlerimiz üzerinden de hayata bakışlar özgürce olacaktır.

•Özgür Film Festivali sinema sanatını halkla, özellikle gençler ve kadınlarla buluşturmayı; kültür kurumlarının dikkatini sinema sanatı üzerinde odaklamayı amaçlar.

•Özgür Film Festivali sadece filmleri değil, filmlerin geri planında yer alan araştırmacılık, bilimsellik, tasarımcılık ve sanatsal yaratıcılık gibi toplumsal ilerlemenin ve özgürleşmenin dinamiklerini de destekler.

Yarışmalı bölüm:

Özgür Film Festivali’nin yarışmalı bölümü iki kategoride yapılacaktır;

1 – Ulusal Belgesel Film Yarışması

2 – Ulusal Kısa Film Yarışması

Özgür Film Festivali’nin yarışmalı bölümleriyle ilgili “Yarışma Koşulları” ekte sunulmuştur.

 

Seçici Kurul:

Hakan AYTEKİN, Öğretim Üyesi, Yönetmen-yazar

Kurtuluş ÖZGEN, Öğretim üyesi, Yönetmen

Özge Deniz ÖZKER, Öğr. Üyesi, yönetmen

Ayça Öztorun,; yazar, senarist

İbrahim ÇENET, Öğretim üyesi, araştırmacı, yazar

Yarışma başvuruları:

Yarışmaya katılacak belgesel filmler (https://vimeo.com/upload veya https://www.youtube.com/upload) linki üzerinden , filmle ilgili bilgiler de şu mail özerinden yollanır; cenetibrahim72@gmail.com.

12.Özgür Film Festivali ile ilgili koşullar ve bilgileri: (Anadolu Halk Bilimleri Kültür Akademisi aylık online yayın organı : yereldenevrensele.com kültür bölümünden ) bulabilirsiniz. Ya da facede; Anadolu Halk Bilim Kültür Akademisi gurup sayfasında bulabilirsiniz.

Özgürlüğün ve inadın, insanın ve sanatın, düşlerin ve geleceğin yaratıcılarını, yürekli dostlarını bekliyoruz.

Yolumuz açık olsun!

İbrahim Çenet- Özgür Film Festivali Yöneticisi

 

12. ÖZGÜR FİLM FESTİVALİ YARIŞMA KOŞULLARI

1.Yarışmalar isteyen belgesel ve kısa film yarışmacılarına açıktır. Bu nedenle yapımcı ya da yönetmenlerden en az birisi T.C vatandaşı olmalıdır.

2. Yarışmalara amatör ve profesyonel herkes katılabilir.

3. Yarışmalara sanatsal, kültürel ve bilimsel kaygı taşıyan filmler katılabilir.

4. Yarışmalara, film, video, dijital formatlarında yapılmış eserler katılabilir.

5. Yarışmalara 1 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılan filmler katılabilir.

6. Daha önce bu yarışmalara katılan filmler yeniden katılamaz, ancak başka yarışmalara katılmış olanlar, ödül almış olsalar da katılabilirler.

7. Aynı yarışmacı en fazla iki filmle yarışmaya katılabilir.

8.Yarışmaya katılacak ulusal belgesellerde süre sınırı yoktur. Ancak ulusal kısa filmler, en fazla 30 dakika süreli olacaktır.

9. Yarışmaya katılma ve ön eleme için filmlerin yayın kalitesinde , festival yöneticisine (https://vimeo.com/upload veya https://www.youtube.com/upload) yükleyerek link ve (vimeo şifresi) gönderilir.

10. Yarışmaya katılanlar; filmin tanıtıcı bilgileri, kısa konusu ve yönetmen öz geçmişini açıklayan belgeler ; hazırlanacak katalog ve basın servisleri için filmlerle ilgili tanıtıcı belge, yapımcı ve yönetmen fotoları, afiş ve ya tanıtıcı görsel belgeler (olduğu kadarıyla) ve bu yarışma katılım şartnamesinden çıktı alıp ıslak imzalayarak …….. cenetibrahim72@gmail.com mail adresine göndereceklerdir.

11. Yarışmaya katılan filmlerin telif hakkı sahipleri ticari olmayan kültürel amaçlı gösterimlere izin vermiş sayılırlar. Festival yönetimi filmlerle ilgili oluşacak ticari talepleri telif hakkı sahiplerine iletmekle yükümlüdür.

12. Festival yönetimince yapılacak ön elemeyi geçen filmler, yarışmalar için Seçiciler Kurulu’nun değerlendirmesine sunulacaktır.

13. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda “birincilik”, “ikincilik”, “üçüncülük” ve bir adet “özendirme” ödülleri verilir.

14. Ulusal Kısa Film Yarışmasında “birincilik”, “ikincilik”, “üçüncülük” ve bir adet “özendirme” ödülleri verilir.

15. Ödül kazanan filmlere “özel bir özgürlük heykeli” ile “plaket” verilir; Ayrıca tüm katılımcılara da “katılım belgesi” verilir.

16. Seçiciler Kurulu kararları kesindir.

17. Ulusal Belgesel Film Yarışması ile Ulusal Kısa Film Yarışması için son başvuru tarihi 20 Eylül 2021 tarihidir. Bu tarihe kadar yarışma koşullarına uygun belgelerle filmlerin Festival Yönetimine ulaşmış olması gerekir.

18. Yarışma sonuçlarının açıklanmasıyla ödül töreni 23 Ekim 2021 tarihinde, Osmaniye -Anadolu Halk Bilimleri Kültür Akademisi Merkezi’nde yapılacaktır.

Not : Ayrıca yarışma formu doldurmaya gerek yoktur.

21. Yarışmacıların gereğinde haberleşme ve iletişim adresi :

 

Ali Yılmaz

Özgür Film Festivali sekretaryası

Tel : 0505 825 8618

Muzaffer Yüksel Kaya

iletişim: 0532 263 0103

Başdoğanlar İşhanı kat 2 no 3

KADİRLİ/OSMANİYE

MAİL: muzafferkaya2003@hotmail.com

 

Ayrıca haberleşme adresi :

İbrahim Çenet

Özgür Film Festivali Yöneticisi

Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Akademisi

Çardak köyü / Osmaniye

Tel : 0538-552 2992; İş: 0328 -835 64 06.

e-mail:cenetibrahim72@gmail.com

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz