TRT BELGESEL’DE “CUMARTESİ” KADİRLİMİZİ İZLEYİN..

TRT BELGESEL’DE “CUMARTESİ” KADİRLİMİZİ İZLEYİN..

KADİRLİ DEVLET HASTANESİ EK HİZMET BİNASI İNŞAATI DEVAM EDİYOR..

KADİRLİ DEVLET HASTANESİ EK HİZMET BİNASI İNŞAATI DEVAM EDİYOR..

Davet …

Davet …

ŞAHİN ANDIRIN’DA ZİYARETLER’DE BULUNDU

ŞAHİN ANDIRIN’DA ZİYARETLER’DE BULUNDU

ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

RESİM ÖĞRETMENİ YEDİDEN YETMİŞE RESMİ SEVDİRDİ 
    • 1 Ağustos 2019 - 07:20:44

Osmaniye´ de resim öğretmeni bir resim atölyesi açarak çocuk,genç ve yaşlı herkese sanat sevgisini aşılıyor.Kadirli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışan Resim öğretmeni Muhammet Ülger, Sanat ve Resim sevgisini daha çok kitlelere aktarabilmek için Kadirli Sanat Severler Derneği atölyesini kurdu.

BU ATÖLYE SANAT RUHUYLA BESLENİYOR

Atölyede 7 yaşından 73 yaşına kadar çok sayıda kişi siyah kalem,guaj boya,pastel ve yağlı boya ile resim çalışmaları yapıyor.Ücretsiz olan ve haftanın 6 günü açık olan Atölyede insan fügürü ve doğa çizimleri ön plana çıkarken,hayal gücüyle farklı türden Kağıt üzerine desenler ile tuval üzerine yağlıboya resimleri çiziliyor.

Atölyede her yaştan kursiyer, 3 ay boyunca içindeki sanat aşkı ile resim yaparak sanatçıyım diyen pek çok kişiye de taş çıkartıyor. Kursa gelen bir çok kişi resmi sevdiklerini ancak böyle bir fırsatı ilk defa yakaladıklarını, duygularını tuale yansıttıklarını ve mutlu olduklarını belirtirken,rehabilite olduklarını dile getirdiler. Ülger ve öğrencileri çok sayıda 115 tabloyu Hüseyin Kabasakal parkında geçtiğimiz günlerde halkın ziyaretine sundular. Vatandaşlar da sergiye yoğun ilgi gösterirken,yapılan Resimlerden büyük keyif ve zevk aldıklarını belirtiler. Şu ana kadar 2 yıl içerisinde yüzlerce  kişi resim yapmayı öğrendi.
Resim öğretmeni Muhammet Ülger de, Yediden yetmişe öğrencilerimiz geliyor burada eğitim alıyorlar. Tabi ki bunu daha geniş alana yayabilmemiz için dernek kurduk. Kadirli Sanat Severler Derneği atölye kurduk bu anlamda.

Köyden şehirden mahallelerden her kesimden burada öğrenciler gelip resim yapıyorlar. En güzeli de şu, resimin yetenek olmadığını insanlara öğretmeye çalışıyorum çünkü köyden gelen bir insan da resim yapabiliyor buradan yetişmiş üniversite mezunu da bir insan resim yapabiliyor. Resim bir terapi yöntemidir aslında. Bulunduğu ortamdan atmosferden insanların kurtulup sadece önündeki tualdeki boyalarla resimle dünyayla bağlantısını kesip kendi önündeki dünyayla meşgul oluyor. Çok keyifli bir zaman geçiriyoruz biz buralarda. İnşallah  daha güzel daha fazla kitlelere ulaşabiliriz.

Şuana kadara yaklaşık iki üç yıl oldu biz bu faaliyetlere başlayalı. Çok güzel dönüşler aldık. Çok güzel sonuçlar elde ettik. Yıl sonu sergiler düzenledik. Görenlere tabiki gelmek istiyorlar. Biz burada ücretsiz olarak resim kursları veriyoruz. İnşallah ileride daha çok kitlelere ulaşıp imkanları olanları buraya davet ediyoruz. Gelsinler buyursunlar resim yapalım dedi. İlk defa resimle tanışan bir çok kursiyer de sanat atölyesinin kendileri için bir terapi merkezi olduğunu,boş zamanlarını değerlendirerek kaliteli zaman geçirdiklerini belirterek Muhammet Ülger’e teşekkürlerini sundular.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz