ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

“ORGANİK ÖRGÜ BEBEK” ÜRETİMİ RAĞBET GÖRMEYE BAŞLADI
    • 3 Mart 2021 - 19:07:10


“ORGANİK ÖRGÜ BEBEK” ÜRETİMİ RAĞBET GÖRMEYE BAŞLADI
Kadirli’de Kadınlar tarafından yapılan el örgüsü “organik örgü bebeği”rağbet görmeye başlarken,ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.
Kadirli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı Amigurumi (örgü bebek) yapımı kursu ilçede ilk defa açılmasına rağmen Kadınların büyük ilgisini çekti.
Daha önce ilçeye dışarıdan gelen “Organik Örgü Bebek”ler şimdi Kadirli ilçesinde de üretilerek , hem kursiyer Kadınların aile ekonomilerine destek oluyor, hem de açılan kurs vasıtasıyla yaygınlaşması sağlanacak.
Kadınlar, atölyeye dönüştürdükleri kursta, yöresel motifler ve film karakterlerinin yanı sıra çocukların daha çok ilgi göstereceği oyuncak türlerini el işi, göz nuruyla işliyor. 12 kadının yer aldığı kursta üretilen organik örgü bebekler kursiyerler tarafından satışa sunularak ekonomik kazanca da dönüşüyor.
Kadirli ilçesinde Halk Eğitim aracılığı ile önce öğretime ardından da üretime başlayarak “organik örgü bebekler” üretim açısından kentte kısa sürede yaygınlık göstermeye başladı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu kursa 45-68 yaş arası kadınlar ilgi gösteriyor.
Şiş ve Tığ Örücülüğü İle Oyuncak Bebek Yapımı (amigurumi) Kursu 320 saat olup Günde 6 saat çalışma yapılıyor.
El emeği ve göz nurunu ortaya koyan kadın kursiyerlerin yaptıkları birbirinden güzel örgü bebekler sipariş üzerine de işleniyor.
Ayrıca Kursun oluşan arkadaşlık ortamından dolayı bir terapi merkezi de olduğunu belirten Kadınlar,üretimden dolayı hem Aile bütçelerine katkıda bulunduğunu hem de boş zamanlarını değerlendirmiş olduklarını belirtiyorlar.
Usta Öğretici Şadiye Tidin’de, Kursta Kadınlar hem harçlıklarını çıkartıyorlar hem katkıda bulunuyorlar,kendilerine sosyal faaliyet olmuş oluyor. Aynı zamanda deşarj oldukları için hem el örgüleri ile birlikte ailelerine kendilerine yardımcı oluyorlar. Güzel hediyeler yapıp hem yeğenlerine torunlarına arkadaşlarına hediye edebiliyorlar ve sadece tabii ki bunu yaygınlaştırmak da bizim için çok önemli dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz