ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

Öğrencilere “tiyatro” ile görgü ve davranış kuralları anlatılıyor
    • 20 Şubat 2019 - 07:03:40

Kadirli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Tiyatro ile öğreniyorum” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine “tiyatro” ile görgü ve davranış kuralları anlatılıyor.

Kadirli merkez ve köylerdeki 36 ilkokulda 3 ve 4. sınıf öğrencilerine sevgi, saygı, iyilik, doğruluk, temizlik, vatan ve millet konularını içeren tiyatro gösterisi sunuluyor.

Kadirli İlçe Milli eğitim Müdürü İlyas Tapsız, öğrencilere yönelik düzenledikleri çok önemli tiyatro etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu, amaçlarının öğrencilerin yanlış ve olumsuz davranışlardan uzaklaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Tiyatro oyunuyla milli, manevi ve iyi insan olmanın gerekleri, doğru davranışların oyunlaştırılarak anlatılması çok etkileyici ve kalıcı olduğunu belirten Tapsız, şöyle konuştu:

“Okullarda öğretmenlerimizin verdiği eğitime bizde tiyatro ile katkıda bulunmak istedik. Merkez ve köylerdeki 36 ilkokul 3’ncü ve 4’ncü sınıf öğrencilerimizin doğru davranışlarının gelişmesine katkıda bulunuyoruz. İyi ahlaklı, teşekkür etmeyi bilen, özür dilemeyi bilen sorumluluk almayı bilen, yalan söylemeyen lakap takmayan, bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Hem de tiyatro ile tanıştırıyoruz. Bu vesile ile öğrencilerimizin içlerindeki yeteneklerin ortaya çıkmasına fırsat sağlamamış oluyoruz.”

Tiyatro oyuncusu İsa Durmuş ise proje kapsamında bir buçuk ay süreyle sınıflarda öğrencilere olumlu davranışlarına ve vatan sevgisine destek amacıyla tiyatro sunumu yapacaklarını ifade etti.

İlkokul öğrencilerinden Ahmet Arslantaş ta ilk defa tiyatro izlediğini belirterek, arkadaşlarına karşı iyi ve olumlu davranmayı öğrendiğini dile getirdi.

Atatürk İlkokulu ve İlbistanlı köyü İlkokulu öğrencileri de tiyatro etkinliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, teşekkür ettiler. Menderes Özat

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz