“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

BEN SÖYLERİM EŞİM KARAR VERSİN…
    • 11 Haziran 2020 - 08:04:20

Bir yüze bakınca sizi kim çağırıyor bunu anlayabilir misiniz? Gözler, dudaklar, yürekten gelen sesler, sinsice tonunu gizleyen işler… Bunlardan hangisi olabilir? Bir adım atmak istediğinizde hangi yol size uygun bunu tahmin edebiliyor musunuz? Keşfedeceğiniz, eğleneceğiniz, para kazanacağınız, bezeceğiniz… Tahmininiz oluyor mu?

Kalbin kaç tonu var bunu söyleyebilir misiniz? Siyah, beyaz, eşit, demokrat, hain, kötü, kapalı… Başrol oyuncularından kalbin hangi halini uygun buluyoruz? Düşünce saf mıdır? Yorulan, değişen, tükenen, yeniden doğan, çoğalan… Düşünce üzülür mü?

Gelecek bir nesil emanet edilir mi? Dün, bugün, yarın, doğan, ölen, kalan, giden, açılış ve perdeler, gece ardına gündüz… Evvel emanet edilen şey ebede nasıl emanet ediliyor? Ruh öksüz ya da yetim kalabilir mi? İstek, arzu, şehvet, sex, sevişmek, doruk, inilti, azgınlık, tutku, takıntı, hırs, masumiyet, sadakat, merhamet, işbirliği… Tüm bunlarla beraber sonbahar gelince ruh sararıp dalından kopar mı?

Bedeni insan nasıl kullanıyor? Çarık, terlik, ayakkabı, elbise, şort, kravat, pantolon, kot, örtü, takı, altın, kumaş, bilezik… Tüm bunların arkasında beden kendisini gizleyebiliyor mu?
Sonuç ne demek? Kazanan, kaybeden, temel, bina, diploma, nitelik, koltuk, araba, statü, görgü, saygınlık… Bir şehirden giderken adı külçe tonla yazılan görüyor musunuz? Kir nasıl çıkar? Deterjan, deodorant, çamaşır suyu, bulaşık bezi, hamam, kese, deniz, banyo, abdest… Kir üstüne keder dökülürse kir ak mı oluyor?

Evet, talih şansa bağlı deriz oysa tahlil baştan ayağa kendi kontrolümüzde olan bir durumdur. 1985’te dünyaya geldiğimde bu benim geçici ikametgâhım için güzel bir tevafuktu çünkü dinlerin en güzeline, ailelerin en iyisine, yaradılışların en yeteneklisine, dillerin en keyiflisine, ve milletin en görkemlisine nail olmuştum.

Yıllar yılları kovaladı tevafuk eseri var olduğum beşeri cennette görmediğimiz hal ve çare, durum ve derman, savaş ve barış, yıkım ve dikim, enkaz ve etraf kalmadı… Yukarıda sorduğum tüm sorular sizde biliyorsunuz ki beynin gözüken kısmındaki, ruhun ve gönlün görünmeyen tarafına ait rahatsız edici tüm durumları tahlil ediyor. Derince düşünmeye gerek yok aslına bakılırsa.
İnsanoğlu yaradılışların en erdemlisi olarak; yollar, seçimlere ve tercihlere sahiptir. Yüce Rabbin dışında kendisini sorumlu olarak görmesi gereken kurumlar bellidir, kitab-ı kerimde yazılanlar doğrultusunda karakterini ve düşüncelerini ortaya koyma yetisi verilmiştir. Kalp, gönül, düşünce, duygu ve fikirleri kendisine has işlemlerden geçerek sonuca ulaşır. Ve ulaştığı sonuçlar kendi binası, evi, kendi sebepleri ve edinimleri olur.

Bugün eğer birçok kişi tonlarca durumdan onlarca sonuca isyan ediyorsa tahlillerini yanlış yaptığındandır. O nedenle talihle dünyaya gelen dünün, bugünün ve yarının sonuca giderken ne gibi yetenek ve erdemlerle gözlerini açtığını, bedenin ve tenin ne olduğunu, tercih ve sonucun kazanımlarını, yaşadığını ülkenin bahtiyar ve refah seviyesini, seçilenlerin ve makamların nasıl yol aldığını, kurumların ve kuruluşların gidişatını tahlil etmesi gerekir.

Yumurtanın ben sarısını severim, annemse beyazını. Annem bu nedenle sabahları iyice çırpar, özüne iner ve pişirir hem de iyice pişirir. Tereyağlı da olursa tadı harika olur. Yumurta önüme gelir az bir şey de olsa beyaz varsa küserim ve o tava olduğu gibi kalır. Karı ve kocanın, abi ve kardeşin, kuzen ve teyzenin, amca ve yeğenin önemli makamlara ve sonuç mevkilerine bu şekilde geldiği bir ülke olduk biline… Dün bir cemaatin hırsızlıkla, çalıp hak yemeyle, torpil ve kayırmayla, hatır ve gönülle, görüş ve düşünceyle yaptığını dün tahlil ettim bugün de tahlil ediyorum umarım yarın tahlil etmeyiz…

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz