ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

ANDIRIN BELEDİYESİ TARAFINDAN 2. TİRŞİK ŞÖLENİ DÜZENLENDİ
    • 5 Mayıs 2022 - 07:56:01

Andırın Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Tirşik Şöleni büyük ilgi gördü.
Andırın Belediyesi Kışla Bahçesinde düzenlenen 2. Tirşik Şöleni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Konuşmasında ;
“Altın olsun toprağın taşın
Dünyalar durdukça dursun Andırın
Helaldir kazancın,ekmeğin aşın
Ne muradın varsa ersin Andırın
Eğer Andırını bilmek istersen bir yazın, birde kışın gel Andırına
Hem ağlayıp hemde gülmek istersen, bir yazın, birde kışın gel Andırına
Biz hemşehrilerimizi sadece Andırın’lı olarak görmüyoruz, memleketimiz Andırın değil,Kadirli değil, Osmaniye, Kahramanmaraş değildir. Memleketimiz, Turandır, Kızıl Elmadır, bütün bir Cihandır.
Allah birlik ve beraberliğimizi istiklal ve istikbalimizi aydın eylesin, büyük ve güçlü Türkiye yolunda mücadele eden herkese yardım eylesin.
Bugün burada atalarımızın yüz yıllar önce Allah vergisi akıllarını,zekalarını kullanarak, emek ve sabırlarını ekleyerek ve içine sevgilerini katarak zehirli sayılabilecek bir bitkiden, bir nimet şifalı bir çorba oluşturmalarının hikayesi olan Tirşik Şöleni için bir araya geldik.
Artık Tirşik çorbamız sadece bir şifalı çorba değil bunun yanında, birlik beraberliğimizin, kardeşliğimizin, bir araya gelmemizin sembolü haline, bölgesel bir kültürel değer haline gelmiştir. bu anlamda hizmet eden bütün herkese teşekkür ediyoruz. Tirşik çorbamızın Coğrafi tescil belgesinin alınmasında emekleri olan Prof.Dr. Kadir Saltalı ve Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu Hocamıza, Kahramanmaraş Andırınlılar Derneğimize ve Onursal Başkanımız Ahmet Kolutek Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekrar hepinize hoşgeldiniz diyor, hayırlı bayramlar diliyor, programımızın hayırlara vesile olmasını ve iyi eğlenceler diliyorum.
Davetimize icabet ederek bizleri onurlandırın, Sayın Milletvekillerimize, saygıdeğer Hocalarımıza,Başkanlarımıza,tüm misafirlerimize ve tüm Andırın halkına teşekkürlerimizi sunuyor,
hepinize saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi
Başkan Doğan’ın Konuşmasının ardından Protokol üyeleri birer konuşma yaparak, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere Teşekkür ettiler.
Şiirler, Tirşik içme yarışması, Halk oyunları ve Türk Halk Müziği Konseri sonrası, konuklara meşe odunu ateşinde pişirilen Tirşik çorbası, bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi.
2. Tirşik Şöleni programına Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Ahmet ÖZDEMİR, Kahramanmaraş MHP Milletvekili Sefer AYCAN, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi ERSOY, KSÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Kadir SALTALI, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet ŞAHİN, Kamu Kurum Müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz