ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

ORMAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

7 Mart Kadirli Demirspor finale çıktı

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

ÇAMURDA MAHSUR KALAN İNEK İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KADİRLİ ŞEHİDİNİ DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

    • 3 Ocak 2021 - 17:43:28


Felaketler yılından nihayet kurtuluyoruz .
2020 felaketleri Avustralya’daki orman yangınları ile başladı. 2019 yılının Haziran ayında başlayan ve 2020 yılında da devam eden Avustralya orman yangınlarında 28 insan ve yaklaşık 1.25 milyar hayvan öldü. Ayrıca 8 milyon hektarlık alana yayılan orman yangınları, yaklaşık 2500 evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.
24 Ocak 2020 Merkez üssü Elazığ olan 6.5 büyüklüğündeki deprem, başta Elazığ ve Malatya olmak üzere tüm Doğu Anadolu bölgesini etkisi altına aldı. Depremde 37’si Elazığ, 4’ü Malatya’da olmak üzere toplam 41 kişi hayatını kaybetti. 1466 kişi ise yaralandı. 2020’de yaşanan felaketler arasında yer alan Elazığ depremi, bu yıl ülkemizde gerçekleşen ilk deprem olmuştu.
5 Şubat tarihinde Van-Bahçesaray karayolunda bir minibüsün üzerine çığ düştü. Minibüsteki 2 kişiyi kurtarmak için birçok ekip ve vatandaş yardıma geldi. Ancak kurtarma çalışmaları sırasında düşen ikinci çığda 11 asker, 9 korucu, 2 itfaiye erinin aralarında bulunduğu 41 kişi hayatını kaybetti.
3 Temmuz’da Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Bu patlama sonucunda 7 işçi yaşamını yitirirken, onlarca işçi yaralandı.
İzmir-İstanbul arasında uçuş yapan uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inerken pistten çıktı. İçinde 177 yolcunun ve 6 mürettebatın bulunduğu uçak üçe bölündü. 180 kişinin yaralandığı kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Bu trajik kaza 2020 felaketleri dendiği zaman hemen akıllara geliyor.
12 Eylül tarihinde Ankara’da meydana gelen kum fırtınası herkesi şok etti. Eşi benzeri görülmemiş olayda, şiddetli rüzgar nedeniyle havada uçuşan cisimlerin çarpmasıyla 6 kişi yaralandı.
30 Ekim tarihinde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Ege ve Marmara bölgelerinde hissedildi. İzmir’deki depremde ise 114 vatandaşımız yaşamını yitirirken, yaklaşık 1000 vatandaşımız yaralandı.
Fakat 2020 felaketleri dendiğinde aklımıza gelenlerin en önemlisi koronavirüs oldu. 2019 yılının Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, 2020 yılında tüm dünyaya yayıldı. Koronavirüsün yaygın olduğu ülkelerdeki sağlık sistemi çok kısa sürede çökmenin eşiğine geldi. Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 10 Mart’ta görüldü. Dünya Sağlık Örgütü, 11 Nisan tarihinde koronavirüsü pandemi ilan etti. Şimdilerde ise dünya çapında 65 milyondan fazla insan koronavirüse yakalandı ve 1,5 milyondan fazla insan hayatını kaybetti. Vakalar ise gün geçtikçe artıyor, dünyanın koronavirüs ile savaşı devam ediyor.
Öte yandan son 24 saatte üç kadının acımasızca katledilmesi gündeme oturdu. İstanbul’da akademisyen Aylin Sözer Kemal Delbe tarafından, Malatya’da Selda Taş evli olduğu Mehmet Taş tarafından, Gaziantep’te ise Vesile Sönmez ise oğlu Uğur Dönmez tarafından öldürüldü. Akademisyen Dr Aylin Sözer.Bulunduğu ortama bilgiler güzellikler saçan bir kadın vahşice öldürüldüğü yetmez gibi bir de yakıldı. Her zaman olduğu gibi “Ya benimsin ya kara toprağın!”
Bunlar sadece bir kaç başlık …..
Sonuç olarak Felaketler yılını geride bıraktığımız bu günlerde en büyük dileğim, bu acıları unutturacak başka acılar yaşamamak. Bu sözü çok beğendim .Ne güzel ne anlamlı bir duaymış meğer.Allah bu acıları unutturacak başka acılar vermesin.
Çocuklar okullarına kavuşsun , sokakta oynasın ve mutlu olsunlar.
Kadınlar artık şiddete maruz kalmasın,öldürülmesin ve özgürce yaşasınlar
Sokak canlıları da kendi yaşam alanlarında aç kalmadan şiddet görmeden yaşasınlar .
Yaşlılarımız da artık korkarak değil ,huzurlu yaşasınlar.
Bu yaşanan kötü olaylar herkesi olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarını da olumsuz etkiledi. Yapmak isteyip te yapamadığımız etkinlikleri erteledik. Ama süpriz bir röportajımız var izlemek isterseniz.
Yıl başı gecesi yayınlanacak olan röportajımızı internetten takip edebilirsiniz.İşte adresleri:
website: https://www.telgiraf.com/
Twitter: https://twitter.com/telgirafcom?s=21
Instagram: https://instagram.com/telgirafcom?igshid=1li3u3lel6nqa
Osmaniye Kadirli den 2020 yılının son köşe yazısından tüm Türkiye ye kucak dolusu sevgiler selamlar gönderiyorum. Ülkemiz için sıkıntıların son bulacağı , hastalıkların özellikle covid19 vakalarının azalacağı ,Özlediğimiz eski güzel günlere kavuşacağımız bir yıl diliyorum .
Eşim ve çocuklarım başta olmak üzere akrabalarım ve komşularıma,
@kadirlikadınlarmeclisi üyelerimin tamamına, özellikle de İstanbul’dan Kadirli ye yerleşerek bize katılan , geldiği andan itibaren Kadınlar Meclisinin baştacı olan emekli hemşire Nazmiye GÜL hanım ve eşi emekli arkeolog Hasan GÜL beye sağlık ve mutluluk diliyorum. Kadirli Kaymakamımız ve Kadirli Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm birim müdürlüklerine ,özel sektör çalışanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına başarılı bir yıl diliyorum. Kadirli Postası ve tüm Yerel Gazetelerimize de sorunsuz güzel haberler yapabilecekleri bir yıl diliyorum.Kamu veya özel tüm kurumlarda çalışan kadınlara kolaylıklar diliyorum. Çalışkan gençlere başarılı yarınlar diliyorum.Ev hanımlarına mutlu mesut ve sıkıntısız bir yıl diliyorum. Enerjinin çok etkili olduğunu biliyorum ve toplum olarak doğru enerji göndermemiz gerektiğini düşünüyorum. İyilikleri çoğaltarak kötülükleri azaltmak dileğiyle haftaya yeni yılın ilk köşe yazısında buluşmak üzere
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN , TÜM DİLEKLERİNİZ GERÇEK OLSUN .

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz