Açık hava sınıfları açılışları yapıldı

Açık hava sınıfları açılışları yapıldı

Kadirli Ak parti gençlik kolları başkanı Alperen Demirci oldu

Kadirli Ak parti gençlik kolları başkanı Alperen Demirci oldu

Başkan OLCAR Ankara’da

Başkan OLCAR Ankara’da

KADİRLİ’DE AÇIL HAVA SINIFLARI BİR BİR AÇILIYOR

KADİRLİ’DE AÇIL HAVA SINIFLARI BİR BİR AÇILIYOR

İMKB İLKOKULUNDAN KADİRLİ OKUYOR PROJESİNE DESTEK

İMKB İLKOKULUNDAN KADİRLİ OKUYOR PROJESİNE DESTEK

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU OSMANİYE İRTİBAT OFİSİ FAALİYETE GEÇİYOR
    • 30 Kasım 2023 - 10:07:43

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU OSMANİYE İRTİBAT OFİSİ FAALİYETE GEÇİYOR

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy ve TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü İletişim Uzmanı Filiz Koze’yi makamında kabul etti.

Ziyaret sırasında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, Vali Yılmaz’a bilgi verdi. 2007 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere mali destek sağlamak amacıyla hazırladığı Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı kapsamında Türkiye’nin 42 ilinin kırsal alanlarında yatırım yapan girişimcilere hibe olanakları sunmuş olduğunu ve 2024’te başlatılacak IPARD III Programı’yla desteklerin 81 İle çıkartılacağını belirterek, bu kapsamda İllerde irtibat ofislerinin oluşturulması, personel görevlendirmeleri gibi çalışmaların devam ettiğini, Osmaniye irtibat ofisinin kurulduğunu söyledi.

TKDK İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy verdiği bilgilerin devamında “Hibe oranı, yatırımın sektörüne ve kapasitesine göre yüzde 40-70 arasında değişiyor. Program, sektör analizleri ve sektördeki paydaşların katkıları esas alınarak hazırlandığından destekler en çok ihtiyaç duyulan sektörlere yöneltilmekte ve böylece ülke ekonomisine maksimum katkı sağlanması hedeflenmektedir. Yatırımlarla, kırsalda AB standartlarında yüksek kapasiteli tesislerin kurulumu ve ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilerek özellikle çalışma çağındaki genç nüfusun (18-40 yaş) kente göçünün önlenmesi amaçlanmaktadır. Desteklenen sektörler içerisinde besi ve süt hayvancılığı, et ve yumurta tavukçuluğu, hindi, kaz ve manda yetiştiriciliği, tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, el sanatları, arıcılık, gıda ve gıda olmayan katma değerli ürünler, kırsal turizm, yenilenebilir enerji, makine ekipman alımı, su ürünleri yetiştiriciliği sektörlerini de içine alan birçok alt dal bulunmaktadır. Örneklendirecek olursak tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinde aloevera, defne, dere otu, nane, sarımsak, kimyon, karanfil, çörek otu gibi yaygın bilinen bitkilerin yanı sıra toplam 74 bitki yer almaktadır. El sanatları kategorisinde ahşap, cam, metal, seramik, çini, çömlek, dokuma, müzik aleti yapımı, hasır, kilim, halı, yorgan, süpürge, dikiş nakış gibi 25 dal yer alır. IPARD III Programı’yla kırsal alt yapı, yem bitkileri yetiştiriciliği gibi yeni sektörler de destekleme kapsamına alınacaktır.”diye konuştu.

TKDK hibelerinden yararlanmak için girişimcilerin proje başvurusunda bulunması gerektiğini belirten TKDK İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, ”TKDK, yılın değişik dönemlerinde proje çağrı ilanları yayımlayarak başvuru şartlarını, desteklenecek sektörleri ve sektörlerin uygun harcama kalemlerini, başvuru tarihleri ilan web sitesinden duyuruyor. Daha sonra, TKDK İl Koordinatörlükleri kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar gibi gruplara yönelik etkin bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bu süreçte hazırlanan dokümanlar dağıtılıyor. Bu dokümanların tamamı resmi internet sitesinde de yayımlanmaktadır. Kuruma bizzat gelen yatırımcılara da desteklere ilişkin tüm detaylar anlatılır. “444 85 35 TKDK Yardım Masası” da hafta içi mesai saatlerinde vatandaşlara hizmet verir. Yatırım yapmayı düşünen girişimciler, proje dosyasını hazırlayarak TKDK İl Koordinatörlüğüne başvurularını yapar. Proje başvuru süreci tamamlandıktan sonra dosyalar incelemeye alınır. Projelerin sıralama puanlamasında kadın girişimci ve 18-40 yaş arası tüm girişimcilere pozitif ayrımcılık uygulanır. TKDK Proje Değerlendirme ve Seçim Komisyonu yazılı ve şeffaf AB kuralları çerçevesinde bu işlemleri tamamladıktan sonra onaylanan projeleri başvuru sahiplerine ve internet sitesinden kamuoyuna duyurulur. Ardından, proje sahipleriyle İl Koordinatörlükleri hibe sözleşmesi imzalar ve yatırımcı projenin inşasına geçer. Girişimci bu süreci tamamladıktan sonra harcamalarını ödeme talep paketi olarak TKDK’ya sunar ve hibesi ödenir. Yapımı tamamlanan projeler 5 yıl süreyle belli periyotlarla TKDK uzmanları tarafından yerinde kontrol işlemleriyle denetime tabi tutulur. Projelerin 5 yıl devam ettirilme zorunluluğu bulunmaktadır. TKDK ile hayat bulan yatırımların çarpan etkisi de dikkate alındığında, projelerin uygulaması aşamasındaki inşaat malzemeleri, makine ekipman ve bilişim malzemeleri gibi ihtiyaçların yerelden temin edilmesi illerdeki diğer sektörlere de dolaylı katkı sağlamaktadır.”dedi.

Vali Yılmaz aldığı bilgilerin ardından yaptığı açıklamada, “Osmaniye’mizin IPARD kapsamına alınması ve desteklenmesi İlimizin kırsal kalkınmasına önemli bir destek olacaktır. Kıymetli hemşerilerimizin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan yararlanması için projeler üretmelerini bekliyorum.”diye konuştu. Vali Yılmaz, 6 Aralık Çarşamba günü Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda lansman yapılacağını ifade ederek, Osmaniyeli hemşehrilerimizi lansmana davet etti

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz