SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

TARHAN; HAYVAN SEVGİSİ İNSAN RUHUNUN BİR PARÇASIDIR
    • 10 Temmuz 2020 - 08:15:32



Kadirli Belediyesi Köpek Bakım ve rehabilitasyon Merkezi yıllık 350-400 köpeğe ev sahipliği yapıyor. 2018 yılında hizmete açılan tesiste sokak köpeklerinin aşı ve periyodik muayeneleri gerçekleştiriliyor. Yaz döneminde haftada iki öğün yemek, beş öğün mama verilen köpeklerin rutin temizliği yapılıyor. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, yakında ‘ Kedi Evi’ projesininde gerçekleşeceğini belirterek “Hayvan sevgisi ruhumuzun bir parçasıdır. Medeniyetin ölçülerinden biri de toplumun hayvana verdiği değerle ölçülür. Bizim büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz sokak hayvanları barınak ve rehabilitasyon merkezini 2018 de hizmete soktuk. Şu an toplayıcı ve taşıma ekibinin dışında merkezde bir veteriner hekim ve diğer çalışanlarımız görev yapıyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz ‘Kedi Evi’ projemizle birlikte kentimizi hayvan sevgisi yönünden diğer kentlerden daha ileriye taşıyacağız’ şeklinde konuştu.
Sokak Köpekleri Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlu Veteriner Hekimi Murat Tıraş ise 19 dönüm arazi üzerinde kurulu tesisin iki ayrı binadan oluştuğunu belirterek ” Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezleri amaç olarak köpeklerin rehabilitasyonunu amaçlasada gerçek amaç hayvan sevgisidir. Biz geçtiğimiz yıllarda sayın Başkanımız Ömer Tarhan’ın talimatıyla okullarla gerekli diyaloğu sağlayarak öğrencilerle barınaktaki köpekleri bir araya getirdik. Sonuç çok mükemmel oldu. Bir çok öğrenci velisiyle birlikte tekrar barınağa gelip hayvan sahibi olmak istedi. Biz sokak köpeklerinin sadece bakımı ile değil sağlığı ile de çalışmalar yapıyoruz. Genelde araç çarpmış ya da kaza geçirmiş köpekler barınağımızda tedavi görüyor. Barınaktaki köpeklerin bakımı ile ilgili her tür ihtiyacı sayın Belediye Başkanımız Ömer Tarhan titizlikle takip ediyor’ dedi
Pazar günleri hariç saat 10.00 la 14.00 arası ziyaretçi kabul ettiklerini belirten Murat Tıraş ” Ayrıca gönüllülerde bizlere yardımcı oluyor. Barınak temizliği, bakımı ve köpeklerin beslenmesiyle ilgili görev yapan Ahmet Püsküllüoğlu ve gönüllü İmran Sezer her gün köpeklerin ve barınağın rutin bakımlarını yapıyorlar” dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz