UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

YANIK  İBA’YA VE  MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

YANIK İBA’YA VE MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

KADİRLİ’DE BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDA ÜÇGÜN HASTALIĞI GÖRÜLMEYE BAŞLADI
    • 8 Ekim 2020 - 18:21:10

Kadirli’de büyükbaş hayvanlarda üçgün hastalığı görülmeye başladığı öğrenildi.
Üçgün Hastalığının ölümcül olabildiğini söyleyen Veteriner Hekim Murat Tıraş hayvan besicilerinin ahırlarında bol bol ilaçlama çalışmaları yapması gerektiğini belirtti.
Büyükbaş hayvanlarda görülen Üçgün hastalığının Afrika’dan gelen bir sinekle bulaştığını söyleyen Tıraş şunları kaydetti;
“ Çevre il ve ilçelerde yaygın olarak görülen Ephemeral Fever (Üçgün Hastalığı) bugünlerde ilçemiz köylerinde de görülmeye başlamıştır. Hastalığın belirtileri Yüksek ateş titreme, iştahsızlık ve salya akışı olarak gözlemlenmektedir. Hastalık belirtisini akciğerde gösterirse ölümcül olmaktadır. Tedavisinde Ateş düşürücü vitamin Kalsiyum ve antibiyotik kullanılmaktadır. Korunmasında alınacak önlem yetiştiricilerin ahırlarında bol bol sinekle mücadele etmeleri gerekmektedir. Hastalığa karşı tedbirler alınıp hastalıkla mücadele edilmediği takdirde hayvanın ciğerlerine doğru ilerlediğinde hayvanın ölümüne neden olabilir” dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz