SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ İLÇE TARIMDAN ZEYTİN HASAT SEZONU ÖNCESİ ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ UYARI
    • 1 Ekim 2019 - 07:18:48

Kadirli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün zeytin üreticilerine yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.
Tarım Müdürlüğünün teknik personelleri tarafından İlçemizin zeytin bölgelerinde başta hasat olmak üzere hastalık ve zararlılara yönelik kontrol ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.
İlçe tarımın Ziraat Mühendisleri yaklaşan zeytin hasat sezonu için üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Ziraat Mühendisi Murat Kuru,üreticilerin bu yıl iyi bir hasat dönemi geçirmelerini temenni ettiklerini belirterek, hasadın yapılma şekli ve zamanının oldukça önemli olduğunun altını çizip zeytin bakım takviminde uygulanan doğru tekniklerle de zeytin rekoltesinin artırmanın mümkün olduğunu dile getirdi.
Kuru,Sofralık olarak değerlendirilecek zeytinlerin hasadında, özellikle daneler  zedelenmeden toplanmalıdır.
Yağlık zeytinlerin hasadında ise tüm hasat yöntemleri kullanılabilmektedir dedi.
Zeytinlerin sofralık veya yağlık olarak değerlendirilerek hasadın ona göre yapılması gerektiğine vurgu yapan Kuru, hasat edilen ürünler fazla bekletilmemeli ve fabrikaya götürürken de kasa kullanılmasına dikkat edilmelidir diyerek, hasat bittikten sonra ağaçlardaki meyve sapı bağlantı yarası ile darbe, sürtünme ve bunun gibi nedenlerin yol açtığı diğer yaralarda zeytin dal kanseri hastalığı ile zeytin yara koşnili zararlısının yerleşmesinin önlenmesine yönelik bakırlı ilaçlardan birisi veya bordo bulamacı ile zeytin ağaçlarımız ilaçlanmalıdır ifadelerine yer verdi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz