Kadirli’de anaokulları açık hava sınıfı uygulama modeline geçiyor

Kadirli’de anaokulları açık hava sınıfı uygulama modeline geçiyor

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Durmuşoğlu Bilecik Merkez ilçe Kongresine Katıldı

Durmuşoğlu Bilecik Merkez ilçe Kongresine Katıldı

Çocuklar güvende ekipleri sosyal hizmet için saha çalışması yaptı

Çocuklar güvende ekipleri sosyal hizmet için saha çalışması yaptı

Emniyet uygulamaları

Emniyet uygulamaları

“Çukurova pamuğu”na coğrafi işaret belgesi verildi
    • 30 Ocak 2020 - 07:17:04

Adana, Mersin, Osmaniye il sınırlarında yetişen pamuk, Türk Patent ve Marka Kurumunca “Çukurova pamuğu” coğrafi işaret olarak tescil edildi.

Adana Ticaret Borsasından (ATB) yapılan yazılı açıklamada, Borsa Başkanı Şahin Bilgiç’in, 22. Olağan Meclis Toplantısındaki konuşmasında, Çukurova’da yetişen pamuğa coğrafi işaret alınmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verdiği aktarıldı.

Bölgenin ve ülkenin potansiyelini ortaya çıkaracak ve bunu katma değere dönüştürecek, ülke ekonomisine katkı sağlayacak coğrafi işaretlere önem verdiklerini ifade eden Bilgiç, bu konuda her etkinliği stratejik bir faaliyet olarak gördüklerini belirtti.

Adana’da daha önce yapılan çalışmalarda “Adana kebabı”nın tescil ettirildiğini hatırlatan Bilgiç, “Çukurova pamuğu”nu da ikinci tescilli ürün olarak kente kazandırdıklarını bildirdi.

Adana, Mersin, Osmaniye il sınırlarını kapsayan alanda yetişen pamuğun Türk Patent ve Marka Kurumunca “Çukurova pamuğu” coğrafi işaret olarak tescil edildiğini anlatan Bilgiç, şunları kaydetti:

“Borsamızın pamuğa, ‘Çukurova pamuğu’ olarak coğrafi işareti almasıyla ilimiz ‘Adana kebabı’ sonrası ikinci tescilli ürünü kazandı. ‘Çukurova pamuğu’ coğrafi işaretiyle borsamız adını bir kez daha altın harfler ile tarihe yazmıştır. Mersin, Adana, Osmaniye il sınırlarını kapsayan alanlar, ‘Çukurova pamuğu’ için coğrafi sınır olarak belirlenmiştir. Çukurova pamuğunun en önemli özellikleri, veriminin yüksek ve erkenci olmasıdır. Coğrafi konumu nedeniyle Çukurova pamuğunun ilk hasat edilen pamuk olması da ürünün en ayırt edici özelliklerindendir. Çukurova pamuğu renk derecesine göre 31-52 renk aralığında değişim göstermektedir.”

Bilgiç, yıllarca üretici ve sanayiciye gelir kapısı oluşturan, büyük çapta istihdam yaratan pamuğa alınan tescilin kente daha fazla katma değer yaratacağını kaydetti.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz