OKULLARINDA  DOĞUM YAPAN ANNE KEDİ VE YAVRULARINA ÖĞRENCİLER SAHİP ÇIKTI

OKULLARINDA DOĞUM YAPAN ANNE KEDİ VE YAVRULARINA ÖĞRENCİLER SAHİP ÇIKTI

“Başkan Olcar” sağanak yağış sürecini sahadan yönetti..

“Başkan Olcar” sağanak yağış sürecini sahadan yönetti..

POTOMOBİL ELEKTİRİK DİREGİNE ÇARPTI

POTOMOBİL ELEKTİRİK DİREGİNE ÇARPTI

ÇİÇEKLİDERE KÖYÜ TAHTALI YOLU ULAŞIMA AÇILDI

ÇİÇEKLİDERE KÖYÜ TAHTALI YOLU ULAŞIMA AÇILDI

KADİRLİ’DE “ORMAN BENİM ” ETKİNLİĞİ

KADİRLİ’DE “ORMAN BENİM ” ETKİNLİĞİ

ANDIRIN BELEDİYESİ TARAFINDAN TİRŞİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
    • 7 Nisan 2021 - 19:29:19


ANDIRIN BELEDİYESİ TARAFINDAN TİRŞİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Belediye tarafından pandemi kuralları çerçevesinde Tirşik Günü Etkinliği düzenlendi.
Andırın Belediye Binası önünde düzenlenen Tirşik Günü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Konuşmasında ;
“Tirşik bizler için sadece şifalı bir çorba değildir.
Tirşik,doğadır,emektir,zekadar,sabırdır,sevgidir,kardeşliğimizdir,birlik ve beraberliğimizdir
Her toplumun,tarihinden ve atalarından miras kalan kültür öğeleri vardır.Tirşikte atalarımızın keşfettiği,koruduğu ve bizlere emanet ettiği çok önemli bir değerimizdir.Bizlerde bu emaneti koruyarak gelecek nesillere aktarmak zorundayız.
Tirşiğin anavatanı Andırın olsada,artık, Osmaniye den Adana ve Mersin e,K.Maraş tan G.Antep e,Göksun dan Elbistana kadar bölgesel bir değer haline gelmiştir.
Son yıllarda hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı il ve ilçelerde tirşik şölenleri yapılmaya başlandı.Bu mutluluk verici bir durumdur.Biz de birkaç yıldan beri tirşiğin anavatanı Andırın da ara verilen Tirşik festivali programını yeniden gerçekleştirme kararı aldık.Geçen yıl nisan ayında geniş kapsamlı bir şenlik programı hazırlamıştık.Ancak pandemi nedeniyle son anda iptal etmek zorunda kaldık.
Pandeminin devam etmesi nedeniyle kaymakam bey ile istişare ederek bu sene sembolik ve sınırlı bir proğram yapma kararı aldık.Sayın kaymakamımıza vermiş oldukları destek için teşekkür ederim.
Gelecek yıl inşallah çok daha canlı,çok daha kapsamlı bir kutlama yapmayı umuyoruz.
Bunun yanı sıra ağustos ayında iki gün sürecek,doğa ve yayla festivali düzenlemeyi düşünüyoruz.Artık Andırın da,sosyal ve kültürel faaliyetlere ivme kazandıracağız.Bir şehrin alt yapı hizmetlerini yerine getirmek yerel yönetimlerin görevidir.Ancak,eğitim,sosyal ve kültürel faaliyetler çok daha önemli ve kalıcı hizmetlerdir.
Eğitime destek olacağız,tarihi ve kültürel güzelliklerimizi koruyacağız,bizi biz yapan kültürel değerlerimize sahip çıkacağız, ve genç nesillere aktaracağız.Bütün bunları gerçekleştirmek için Andırın dışında yaşamalarına rağmen Andırın sevdaları hiç bitmeyen Andırın yetiştirdiği değerlerden de faydalanacağız.
Hedefimiz,cenabı hakkın coğrafyamıza bahşettiği güzellikleri, değerlendirerek, geliştirerek,Andırın’ımızı,sevilen,beğenilen,merak edilen,ziyaret edilen ve yaşanılmak istenilen bir şehir haline getirmektir.
Bu duygu ve düşencelerle,davetimize icabet ederek bizleri onurlandırın,saygıdeğer hocalarımıza,başkanlarımıza,tüm misafirlerimize ve tüm Andırın halkına teşekkürlerimizi sunuyor,yaşanmakta olan salgın hastalıktan tüm insanlığın bir an önce kurtulmasını yüce Allahtan niyaz ediyor,hepinize saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi
Başkan Doğanın Konuşmasının ardından Protokol üyeleri birer konuşma yaparak, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere Teşekkür ettiler.
İlçe Müftüsü Muhammet Ertuğay tarafından edilen duadan sonra, konuklara meşe odunu ateşinde pişirilen Tirşik çorbası, bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi.
Tirşik günü programına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İlçe Kaymakamı İbrahim Güneş, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, KSÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Kadir Saltalı, KSÜ Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, Kamu Kurum Müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz