KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE 18 MART  ŞEHİTLERİ ANMA  GÜNÜ YAPILDI

KADİRLİ’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAPILDI

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

    • 3 Ağustos 2021 - 19:25:04

Teknoloji bizi bu hâle getirdi dedi, 70 yaşındaki bir adam. Neden böyle söylüyorsunuz ki, dedim. Teknoloji bizi bayağı rahatlattı. Yok dedi ihtiyar. Sen yanılıyorsun. Sen kolaylığı rahatlık zannediyorsun lakin durum bildiğin gibi değil. Dedim, ihtiyar masal anlatma bana. Neyi güzelmiş eskilerinde, beni yanılmakla itham ediyorsun. Bak iki gözümün çiçeği, anlatayım o zaman.

Ben dedi dedi ihtiyar, yaşım gereği karıştırabilir, o günleri anlatırken heyecanlanabilirim, madem sen okuduğunu söylüyorsun, anlatmak benden, yazmak senden, dedi ve anlatmaya başladı.

Guzum bizim evlerimizde herkese yetecek mekanlarımız vardı. Tıpkı herkese yetecek gönüllerimiz gibi geniş ve ferah. İki odalı evlerimizde rengarenk desenli dantellerle süslenmiş, yastıklarımız, yorganlarımız, döşeklerimiz, minderlerimiz vardı. İnsan bu eşyaların bir ahenk içerisinde dizildiği yüklük denilen mekanlara baktığında bile bir ferahlık hissederdi. Misafir geldiğinde içlerinden en iyisi misafirin hizmetine sunulur, misafir gelen kişi evinde bile görmediği konforu bu misafirlikte görürdü. Bazı zamanlarda çeyizin en güzel eşyaları evin beyi görmeden evin misafiri görürdü.

Şimdi öylemi guzum, Şimdi 5+1 çift banyolu, kilerli evler dar geliyor. Dar gelen evlere misafir bile gelmiyor, olaki kazara bir misafir geldiğinde, kanapenin üzerine eline verilen bir nevresim parçası ile kıvrılıp yatıyor. Sabaha doğru tutulan beli nedeniyle hastaneye zor düşüyor.Adamcağız geldiğine geleceğine pişman oluyor.

İhtiyar dedim, o güzel kanaviçeli yastıklardan bulabilir miyiz. O güzelim kanaviçeyi işleyen güzel insanlar neredeler. İhtiyar gözüme baktı, bir iç geçirdi, beni fazla yorma evlad dedi.

Bu yetmişlik ihtiyarın anlattıklarını yazmaya devam edeceğim. Ne yalan söyleyeyim., Yüklük denilen nesneyi de merak etmedim değil.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz