SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

ZİHİNLER İŞGALİNDEN KURTULMAK-İŞGALLER ÜZERİNE 27
    • 14 Nisan 2021 - 20:22:02


ZİHİNLER İŞGALİNDEN KURTULMAK
Bütün hak dinlerin ortak özelliklerinden biride okumaya verdikleri önemdir. Hak Din İslam ”ikra” yani oku emri ile başlayıp kutsal kitabında okuma ve ilmi teşvik ederken, diğer hak dinlerde kendi özlerinde okumak ve ilme gereken özeni göstermişler ve temel esaslardan birisi olarak kabul etmişler.
Okumanın getirilerinden en büyük özellik ise anlama, idrak etme ve hayata uygulamadır. Çünkü insanoğluna diğer hiçbir canlıda bulunmayan mukayese yeteneği verilmiştir. Mukayese yapılırken insanın azıcıkda ilimden veya okumadan nasibini alması gerekmektedir. İnsan okumadan da düşünebilir. Bizim Anadolu irfanı bu durumun en bariz açıklayıcısıdır.
Okumak ise tamamen insanda bir hâl değişikliğine sebep olur ki, Rabbim bizleri hâl’i iyi yönde değişenlerden eylesin. İyi yönde değişim için ise ilk şart faydalı olanı araştırıp okumaktır. Gereksiz okumak getirisi olmayan bir hamallıktır. Oysa faydalı okumaların insan üzerindeki etkileri saymakla bitmez ve bitirilemez. Ayrıca meslek sahiplerinin kendi meslekleri ile ilgili konularda okuyup bilgi sahibi olmaları kesinlikle gerekli bir durumdur. Fakat aklı başında olan insanların temel kavramları ve değerleri bilmeleri adına da okumaları şarttır.
İşte şart olan bu okumalar, zihinleri işgallerden kurtaracak en büyük nimetlerdendir. Zira nimet deyince akla sadece yiyecek içecek gelmemeli, ruhun ve zihnin gıdaları da yaşamak adına eksik edilmemelidir.
Yaşadığımız coğrafya dünyanın hayatta kalma adına en zor şartlara sahip coğrafyasıdır. Bu coğrafyada yaşamak, kutuplarda, çöllerde yaşamaktan daha da zordur. Zira dünyadayaşayan insanların ¾’ünün gözü her daim bu coğrafyanın üzerindedir. Anadolu’da beğenilmeyen kişiler için kullanılan ” gözü kör olasıcalar” deyimine tam uyan kişiler işte bu coğrafyada gözü olan kişilerdir.
Bu coğrafyada gözü olanlarının emellerini gerçekleştirmek adına yaptıkları hileler karşısında şeytanı bile sozalıp kalırken* bu Coğrafya’da yaşayan insanlar her daim uyanık olmak zorundadırlar.
Uyanık olmak için ise her daim okumak, ibret almak, çalışmak ve daha çok üretmek zorundayız. Eğer zihinlerimizi uyanık tutmaz isek HAÇLI TOHUMLARININ bizlere yapacağı kötülükleri tasvir bile edemeyiz. Şairin şiirinde belerttiği ” tek dişi kalmış canavarlar” dünyanın dört bir yanında kinlerini kusup mazlumların kanlarını akıtırken, eminim dara düştüğümüzde bizlere de hiç acımayacaklardır. Yaptıkları zulümleri görmek isteyenler, bi zahmet, zahmet edipte Kurtuluş Savaşı sırasında bu necip millete yapılan zulümleri okusunlar. Eminim Okuduklarında görecekleri şeyler insan aklının alamayacağı şeylerdir.
İşte yapılacak bu okumalar birçok kişiyi işgalden kurtaracak okumalardır.Sebebi ise düşmanın zehrini bile bal dolu kase ile sunmasıdır. Düşmanı tanımak, bilmek ve düşmana karşı tedbir almak istiyorsak ilk önce okuyup idrak edip ona göre çalışmalar yaparak zihinlerimizi işgalden kurtaracağız. Aksi durumda bırakın zihinlerimizi, Allah Muhafaza ” SON OCAĞI” bile kurtaramayabiliriz.
Sozalıp kalmak, yöresel bir deyim olup, Kadirli ve Andırın’ da çokça kullanılmaktadır.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz