KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Yetiştiricilere Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği
    • 29 Nisan 2020 - 08:40:02

Osmaniye’de ilk defa uygulanan Sürü büyütme ve yenileme desteği projesi kapsamında 371 yetiştiriciye 6991 hayan için 6991 bin TL destek ödemesi başladı.
Osmaniye İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı Sürü büyütme ve yenileme desteği projesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek yetiştiricilerden proje için Anaç koyun ve keçi desteklemesine başvuruda bulunan yetiştiriciler doğrudan bu desteklemeye başvurmuş sayıldıklarını söyledi.
Destekleme ödemelerinin TC Kimlik Numarası 0 olan ve vergi kimlik numarası 0 – 1- 3 – 5- 7 ve 9 olanlar yetiştiricilerin ödemeleri yapıldığını kaydeden Osmaniye İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı “TC kimlik numarasının sonu 2 olanlar yetiştiricilere 30 Nisan 2020 , TC kimlik numarasının sonu 4 olan yetiştiricilere 8 Mayıs 2020, TC kimlik numarasının sonu 6 ve 8 olan yetiştiricilere ise 15 Mayıs 2020 ödemeleri yapılacak. Desteğin yetiştiricilerimize üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Bu desteklemede emeği geçen başta devlet büyüklerimize ve tarım teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Sürü Büyütme ve Yenileme desteğinde her hangi başvuru yapmadılar. Çünkü anaç koyun ve keçi desteklemesine başvuruda bulunan yetiştiriciler doğrudan bu desteklemeye başvurmuş sayıldılar. Anaç koyun keçi olarak keçi desteği üyelerimize hayvan başı 25 TL ödenmeye başlamıştı Sürü Büyütme Yenileme desteği ile hayvan başı 100 TL ödemeler yapılıyor. Halk elinde hayvan ıslahı projelerinde elit sürülerde ana yavruya 70 TL taban sürede olan havyalara ise anne ve yavruya 40 TL ödenmektedir. Devam eden projeler arasında yer alan Erkek mataryel desteklemesi olarak hayvan başına 200 TL destekleme ödenmeye devem ediyor.
Bu yıl ilimizde uygulanacak olan SOYBİS desteklemesi olarak hayvan başına 100 TL ödenecektir. Ayrıca bu projede koç ve teke yetiştiren yetiştiricilerimizden hayvan alan kişiye de 500 TL destek ödenecektir. Her zaman ifade ettiğim gibi biz üyelerimizin her zaman yanında yer aldık ve yer almaya da devam ediyoruz. Çünkü Anadolu’da bir deyim vardır. Buğdayla koyun gerisi oyun derler. Biz üyelerimizden aldığımız güçle bugünlere geldiğimiz bilincindeyiz.
Yetiştiricilerimize çağrıda bulunmak istiyorum.
Bu yıl Sürü Büyütme ve Yenileme desteği almak isteyen yani 2020 yılında bu projeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimize tavsiyede bulunmak istiyorum 2019 yılında doğan kuzu ve oğlaklarını satmamalarını öneriyorum. Çünkü satmadıkları takdirde bu desteği yeniden alacaklardır. Bir örnekle açıklayacak olursak Sürü Büyütme ve Yenileme desteğinde 2019 Anaç koyun ve desteklemesinde 100 hayvana destek aldığını varsayarsak 2019 Anaç koyun ve desteklemesinde de 120 hayvan destek aldığını varsayalım. 2018 doğumlu hayvanda 20 tane hayvanı sürüye kattıysa ekstra bu 20 hayvana hayvan başı 100 tane ödenmektedir. Yani iki bin TL para destekleme olarak hesabına yatacaktır” şeklinde konuştu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz