BURSLULUK SINAVINA KADİRLİLİ ÖĞRENCİLER DAMGA VURDU

BURSLULUK SINAVINA KADİRLİLİ ÖĞRENCİLER DAMGA VURDU

EMNİYETTEN OKULLARA “NARKOREHBER” TOPLANTISI

EMNİYETTEN OKULLARA “NARKOREHBER” TOPLANTISI

KAYMAKAM TAŞKIRAN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

KAYMAKAM TAŞKIRAN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

VALİ YILMAZ, KIZYUSUFLU KÖYÜ’NDE  VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

VALİ YILMAZ, KIZYUSUFLU KÖYÜ’NDE VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

OSMANİYE BATI (SAKIZGEDİĞİ) KAVŞAĞI AÇILIŞ TÖRENİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NUN KATILIMIYLA YAPILDI

OSMANİYE BATI (SAKIZGEDİĞİ) KAVŞAĞI AÇILIŞ TÖRENİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NUN KATILIMIYLA YAPILDI

VALİ YILMAZ DEPREM KONUKLARINI İNCELEDİ
    • 8 Ağustos 2023 - 08:23:13


VALİ YILMAZ DEPREM KONUKLARINI İNCELEDİ

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, yapımı devam eden deprem konutları inşaatında incelemelerde bulundu. Ziyarette Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İrfan Remzi Yılmaz da yer aldı.
Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Şu anda Toprakkale sınırlarımız içinde ve birçok noktada TOKİ’nin yaptığı kalıcı konutlarımız hızla devam ediyor. 4000 kalıcı konutun çalışması şu anda alanda ve hızlı bir şekilde sürüyor. 1000 konutun da ihalesi yapılacak. Depremde şunu gördük; TOKİ konutlarında hiçbir bir sıkıntı olmadı. Hatta TOKİ’nin yaptığı 9-10 katlı konutlarda bile hiçbir şey olmadı. Toplu Konut İdaremizin sağlam, depreme dayanıklı konutlar yapması Milletimiz, Devletimiz, Ülkemiz açısından çok kıymetli. TOKİ’yi kutluyoruz. Bu depremde de yüz aklarımızdan oldu. Bir de TOKİ vasıtasıyla yapılan konutlarımız bize şunu gösterdi; depreme dayanıklı binalar yapabiliyoruz. Toplu Konut İdaresinin yaptığı hiçbir binada, sadece bizim bölgemizde değil, depremden bizden daha çok etkilenen illerde bile hiçbir sıkıntı olmamış. Bu deprem bize şunu öğretti, yaşadığımız konutları, işyerlerini depreme dayanıklı yapmalıyız, depremden korunmanın en güçlü yolu bu. Ağır hasarlı binalarımız oluyor, yıkmak istiyoruz fakat “ağır hasarlı değil” diye birçoğu mahkemeye gitmek istiyor. Buradan kıymetli hemşehrilerimize şunu söylemek istiyorum, teknik elemanlarımız inceledikleri binanın ağır hasarlı olduğunu söylüyorsa bunun arkasında durmanın bir anlamı yok. Mal her zaman kazanılabilir yeter ki canımıza bir şey gelmesin, giden can gelmiyor.”dedi.
Depreme dayanıklı konutların yapılmasının önemini vurgulayan Vali Yılmaz, “Vatandaşlarımızın, kalıcı konutlara bir an evvel taşınmasını çok önemsiyoruz. Çünkü Konteyner Kentlerde ne kadar iyi hizmet vermeye gayret etsek de vatandaşlarımızın konutlardaki gibi rahat etmeleri mümkün değil. Bu nedenle bir an evvel bu konutlara vatandaşlarımızın geçmesi için gayret ediyoruz. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız çok hızlı ve önemli kararlar alıyor. Bu alınan kararlara, uygulamalara vatandaşlarımızın da yardımcı olmaları halinde çok hızlı sonuçlar alabiliriz. Çünkü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız öncülüğünde yerinde dönüşüm şeklinde bir çalışma başlatıldı, bu şehirlerimizin bulunduğu yerde yıkılan yerlerde binaların yapılması oraları tekrar canlı hale getirecek bir de vatandaşlarımız o yaşadıkları yerden ayrılmamış olacaklar. Burada vatandaşlarımızın Devletimizle işbirliği içinde çalışmaları sayesinde çok daha kısa sürede konutlarına kavuşmaları mümkün olacaktır.”dedi.
Deprem konutlarının zemin artı 4 kat şeklinde olduğunu da belirten Vali Yılmaz, “ Zemin artı 4 konutları yükseklik olarak çok uygun olacak. Bakanlığımız da bu konuda çok kararlı yani zemin artı 4’den fazla kata izin vermeyecek. Yapılan binalar az katlı olacak ve demiri olsun, betonu olsun en dayanıklı malzemeler kullanılarak yapılıyor. Vatandaş olarak da bilinçli hareket etmeliyiz, kaldığımız, çalıştığımız bütün binaları depreme dayanıklı yapmalıyız.”dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz