OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
    • 24 Kasım 2021 - 08:19:21

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 93. yıldönümünü ve bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içindeyiz.
Her insanın yaşamında silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında ona rehberlik eden öğretmenlerimizin heyecan duyarak, inanarak, severek ve fedakârlık göstererek sürdürdükleri bu değerli çalışmanın bilgi toplumundaki yeri ve önemi büyüktür.
Hepimiz; “İlk okumayı öğrendiğimizdeki heyecanımızı, okul bahçesinde düştüğümüzde ilk yaramızı saranı, başarılı ve disiplinli olmamız için verilen ödevleri, okuma fişlerini bitirince yakamıza takılan kırmızı kurdeleyi” silinmez anılar haline getiren değerli öğretmenlerimizi minnetle hatırlıyoruz. Çünkü Öğretmen: geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.
Bu manevi yükümlülüğün yanında öğretmenlik mesleğinin onuru, saygınlığı ve itibarını daha iyiye, daha güzele doğru taşımak, tıpkı Cumhuriyetin kuruluş yıllarında olduğu gibi gençlerimiz için bir ideale dönüştürmek için atacağımız her adımın, bizi lider ülke olma yolundaki Türkiye’nin eğitimdeki başarılarına daha çok yaklaştıracağına yürekten inanıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk: “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözü ile ülkenin geleceğini gençlere emanet ederken, anahtarını da öğretmenlere vermiştir. Çünkü diğer meslek gruplarından farklı olarak malzemesi insan olan bir sanatı icra eden öğretmenlerimizin etkisi: öğrencileri ve okullarıyla sınırlı kalmayıp aynı zamanda toplumumuzun yarınlarını da etkileme gücüne sahiptir.
En önemli zenginliğimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızı çağın gerektirdiği her türlü bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirerek, üretken, bilgiyi hayatının içinde kullanabilen nesiller olarak yetiştirme hedefimizin en kıymetli mesleğini icra eden öğretmenlerimizin ” 24 Kasım Öğretmenler Günü”nü bu duygularla kutluyorum. “Başöğretmen” unvanını hayatı boyunca büyük bir onurla taşıyan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm değerli öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Dr. Erdinç YILMAZ
Vali

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz