“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Üreticilere meyve sineği tuzakları dağıtıldı
    • 5 Temmuz 2019 - 07:25:22

Osmaniye’de narenciye üreticilerine, Akdeniz meyve sineği tuzakları dağıtıldı. Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde ki programda, 86 çiftçiye, 750 dekar alan için 3 bin biyoteknik tuzak dağıtımı gerçekleştirildi. Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam tarafından, dağıtılan meyve tuzaklarından bir tanesi kurum bahçesinde ki narenciye ağacına asıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, 2015-2019 yılı mücadele programı kapsamında Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili tuzakların dağıtımının yapıldığını belirterek, “Bu kapsamda, 2 bin adet tuzağımız Tarım Bakanlığınca, bin tanesi ise Özel İdaremizin katkılarıyla temin edildi. Toplam 750 dekar alan için 3 bin tane tuzağımızı üreticilerimize teslim ettik. Bu tuzakların kullanımı, hem çevreye hem de insan sağlığına duyarlı bir yöntem. Akdeniz meyve sineği bilindiği gibi kalıntı açısından sıfır toleranslı bir zararlıdır. Özellikle narenciye de geri iade edilecek ürünler Akdeniz meyve sineği ile alakalıdır. Onun için mücadele çok önemlidir.” dedi.

İbrahim Sağlam, Akdeniz meyve sineği ile mücadelenin, Adana’nın Ceyhan, Yumurtalık İlçeleri, Hatay’ın Erzin, Dörtyol, İskenderun, Payas, Samandağ ve Arsuz İlçeleri ile Osmaniye’de merkez ilçe ve Toprakkale’de ki narenciye bahçelerinde uygulanmakta olduğunu ifade etti. Vali Ömer Faruk Coşkun ise yapılan mücadele ile verimli ve bereketli bir sezon temennisinde bulunarak, “Biyoteknik bir tuzak herhangi bir zararı yok, çevreye duyarlı bir çalışma. Turunçgil üzerinde yararlı olan organizmalara herhangi bir zararı yok. Dolayısıyla bu mücadele, bu teknikle önümüzdeki sezonda iyi bir verim bekliyoruz, temennimiz o yönde. Çiftçilerimizden de önerimiz, dağıtılan bu tuzakları bahçelerine uygun bir şekilde yerleştirmeleridir. Üreticilerimize verimli ve bereketli bir sezon diliyor, tuzakların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. “dedi. Daha sonra ise Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam tarafından, dağıtılan meyve tuzaklarından bir tanesi kurum bahçesinde ki narenciye ağacına asıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz