“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU ” Dünya Bankası Doing Business endeksinde ilk 33’e girdik”
    • 16 Aralık 2019 - 07:31:37

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkemiz zor bir durumdan geçiyor diyerek iç piyasada iş yapanların ekonomik anlamda daha çok etkilendiğini dış piyasaya iş yapan kardeşlerimin ise çok bir sıkıntısı yok dedi.
Kadirli Oda ve Borsa Müşterek İstişare toplantısına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, Kadirli Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Balcılar ile çevre il ve ilçe oda ve borsa başkanları ile oda üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fahri Doktora unvanının verilmesi nedeniyle bölgemize gelerek Kadirli Oda ve Borsa Müşterek İstişare toplantısına katılan Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim dedi.
Oda ve Borsalarımızın beklentilerine sorunlarına çözüm bulmak onları dinlemek üzere Kadirlimizdeki bu toplantıya katılmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini ve beklenenden çok etkilendiğini söyleyerek şunları kaydetti;
” Ülkemizin içinden geçtiği zor dönemde ülkemiz içerisinde iş yapan üyelerimiz olumsuz etkilendi. Önümüzdeki sene büyümenin artması hem de iç piyasanın canlanması ön görülmektedir.
Dış Piyasaya çalışan yani ihracat yapan üyelerimizin çok sıkıntısı yok. Bizim asli görevimiz camiamızın sıkıntılarını önerilerini toplayıp bunu çözecek icra makamlarına hükümete iletmek.
En büyük sıkıntılarımızdan biri faizlerin yüksek olması ve krediye ulaşmamaktaydı. Bununla ilgili olarak yapmış olduğumuz temaslar sonucunda Kamu bankalarımız hem faizleri düşürdüler hem de kredi kullandırmaya başladılar. Özel bankalarda kredi faizlerini düşürdüler ve üyelerimize kredi kullandırmak için gidiyorlar. Bu camiamıza büyük bir moral sağladı. Ayrıca Odalar ve Borsalar birliğinin üyesi olan 800 bin üyemize Kredi Garanti Fonu sayesinde kefil olduk. 400 milyar lira krediye kefaletsiz ulaşım imkanı sağladık. Üyelerimizin sorunlarını çözmek, iş hayatında başarılı olmasını sağlamak için 365 oda ve borsamız tek ses olarak hedefe yürüyoruz. Bizim en büyük farkımız ve gücümüz de, işte bu aramızdaki birlik ve beraberliktir. Bu birlik ve beraberlik, bizleri büyük bir aile yapmakta ve güçlü kılmaktadır. Son dönemde sizlerin bize ilettiği taleplerle pek çok düzenleme hayata geçti. Eskiden hiçbir limit olmayan POS komisyonları için %1,60 üst sınır getirildi. Şimdi bu oranın daha da düşmesi söz konusu. Yine bizim, TOBB’un uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konu vardı: “ticari alacak sigortası” Bu imkanı da muhakkak takip edip, kullanın ve üyelerinize duyurun.
Arabuluculuk ve TOBB Tahkim ile anlaşmazlık hızlı çözülmesini sağlıyoruz. Zorunlu arabuluculuk sayesinde, uyuşmazlıkların %70’i mahkemeye gitmeden çözülüyor. Eğer arabulucuda anlaşamazsanız mahkemeye gitmeyin, TOBB Tahkime gelin. Ticari uyuşmazlıklarda, Arabuluculuk ve Tahkimin birlikte kullanılacağı, yeni bir çözüm modeli hazırladık. Bu sayede, en geç 5 ayda, ticari uyuşmazlıklar mahkemeye gitmeden sonuçlanacak. Mahkemeye göre hem daha ucuz hem daha hızlı. Son bir senede 800 Bin dava arabuluculuk sayesinde çözüldü. Son olarak da, geçtiğimiz ay güzel bir gelişme yaşadık.Biliyorsunuz Yatırım ortamının iyileştirilmesinin özel sektör koordinasyonunu TOBB olarak biz yapıyoruz. İşe başlama kolaylığı, inşaat izinleri, elektrik temini, tapu siciline kayıt, vergilerin ödenmesi ve dış ticaret gibi pek çok alanda önemli adımlar atılmasını sağladık. Bu çalışmalarla Dünya Bankası Doing Business endeksinde geçen sene ilk kez 190 ülke içinde ilk 50’ye girdik. Bu yıl da 10 sıra daha yükselerek 33. sıraya yükseldik. Hedefimiz ilk 20’ye girerek daha başarılı olmak” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Balcılar’a plaket takdim eden Hisacıklıoğlu’na Dünyaca ünlü Karatepe Kilimi Hediye edildi.Efendi ERKAYIRAN

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz