SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

“Tirşik Günü” etkinliği düzenlendi…
    • 30 Mart 2022 - 08:43:53

“Tirşik Günü” etkinliği düzenlendi…
Akdeniz Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu’na bağlı Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce hazırlanan tarafından geleneksel Tirşik Günü’nün 10’ncusu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Toprakkale ilçesinde yapıldı.
Beyoğlu düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, birlik ve beraberliğin önemine değindiği konuşmasında, etkinlikte emeği geçenleri tebrik etti.
Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Temiz ise açılışa katılanlara teşekkür ederek, “Tirşik pancarı, bölgemizde Andırın ile özdeşleşmiş ve genelde ‘Andırın doktoru’ diye anılmaktadır. Tirşik, bölgemizde yağ kullanılmadan pişen tek yemektir. Doğranması, mayalanması, pişirilmesi, ortalama 24 saat sürmektedir. Bu nedenle hazırlanması en uzun ve en zahmetli yiyecektir. Diğer yandan tirşiğin birçok hastalığı tedavi ettiğini, mikrop öldürücü ve iştah açıcı, vücut direncini arttırıcı özellikleri bulunduğunu biliyoruz. Bundan dolayı da Andırın doktoru lakabını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan sayın bakanımız, milletvekillerimiz ve tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.” diye konuştu.
Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Cinkara da her yıl geleneksel yaptıkları etkinliklere katkı sağlayan Tirşik Ağası Bahtiyar Nacar, Hollanda’da faaliyet gösteren iş adamı Menderes Cinkara, İşadamları Orkun Karamüftüoğlu, Mustafa Gökay, Mahmut Özçatal ve Salih Dal ile kendilerini yalnız bırakmayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gerek, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir davetli katıldı. Menderes Özat

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz