“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

STK’LARDAN ORTAK BİLDİRİ “OFİS ARAZİSİNİN YERİ İMAM-HATİP OKULLARI OLMALI “
    • 24 Haziran 2021 - 08:28:44
  1. STK’LARDAN ORTAK BİLDİRİ “OFİS ARAZİSİNİN YERİ İMAM-HATİP OKULLARI OLMALI “

Kadirli’de 20’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri,Ofis arazisi önünde bir basın açıklaması yaparak Ofis arazisinin mutlaka İmam-hatip okullarına tahsis edilmesini istedi.STK’lar adına ortak bir bildiri yayınlandı.Kadirli Sivil Toplum Platformu derneği başkanı Memduh Ergin,herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirterek bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.Ergin yaptığı ortak basın açıklamasında şunları dile getirdi.

Sayın basın mensupları ve saygıdeğer Kadirlili hemşerilerimiz,

Bildiğiniz üzere 2012 yılında 41 tane sivil toplum örgütü bir araya gelerek Kadirli Eğitim Gönüllüleri Platformunu oluşturmuştu. Adından da anlaşılacağı üzere amacı eğitime destek olmak olan platform, Kadirli Toprak Mahsulleri ofisine ait yıllarca kullanılmayan, atıl durumdaki arazinin ilçemizin dışına yapılmış, dağınık haldeki imam hatip okullarını bir araya toplayıp eğitim kampusu şeklinde düzenlenmesi gayesi ile oluşturulmuştu ve konu ile ilgili resmi yazışmalar ilgili kurumlara yapılmıştı. 2012 yılından bu yana yapılan çalışmalar neticesini vermiş, Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün resmi talebi ile Toprak Mahsulleri Ofisi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında bahse konu arazinin Kadirli İmam Hatip Okulları eğitim alanı için trampa aşamasına gelinmiştir. Ancak Kadirli Belediyesinin bahse konu arazinin bulunduğu yeri yeşil alan ve kent parkına dönüştürmesi nedeniyle trampa işlemi gerçekleştirilememektedir. Trampa işlemi Kadirli Belediye Meclisinin ofis arazini yeşil alan ve kent parkı statüsünden çıkardığında gerçekleştirilecektir.

Bu konuyla ilgili bilinmesi gereken önemli husus şu ki; kamuoyu yalan yanlış bilgilerle yönlendirilmekte ve bilgi kirliliği oluşturulmaktadır. İmam Hatip okul binalarının boş olduğu, yeni bir binaya ihtiyaç duyulmadığı, her tarafın imam hatipleştirildiği bilgisi kesinlikle doğru değildir. Zira Kadirli’mizin nüfusu 76.000 iken imam hatip okullarının öğrenci sayısı 2300 idi. Bugün 127.000’e ulaşan nüfusumuza rağmen imam hatip okullarının öğrenci sayısı 1650’dir. Bu sayının düşmesinin yegâne sebebi okulların şehir dışına yapılmasıdır. Öğrenci velileri çocuklarını imam hatip okullarına göndermek istemekte ama okulların şehrin dışında olması, öğrencilerin ulaşım imkânlarının yeterli olmaması nedeniyle öğrenci velilerimiz bu isteklerini gerçekleştirememektedir. Adı geçen ofis arazisinin merkezi bir yerde olması velilerin haklı taleplerini karşılaması adına hayati bir öneme sahiptir. Bu vesile ile başta belediye başkanımız olmak üzere belediye meclis üyelerinin vatandaşlarımızın bu haklı taleplerini görmemezlikten gelmeyeceğini ümit ediyoruz. Ayrıca bilinmesi isteriz ki Kadirli Sivil Toplum Platformu, 2012 yılında başlatılan gerek önceki dönem gerekse şimdiki dönem bölge milletvekillerimizin söz verdiği ve takipçisi olduğu velilerimizin de haklı talepleri olan bu projenin sonuna kadar takipçisi olacaktır.

​Kamuoyuna saygılarımızla….

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz