İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Sporcular “ödüllendirildi”

Sporcular “ödüllendirildi”

BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET

BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET

Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

SİMÜLASYON DENEME SINAVI GERÇEĞİNİ ARATMADI
    • 27 Mayıs 2024 - 09:17:24

SİMÜLASYON DENEME SINAVI GERÇEĞİNİ ARATMADI
Kadirli ilçe Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “El Ele Birlikte Başarılı Geleceğe “ projesi kapsamında simülasyon sınavı düzenlendi
İlçe merkezinde Cumartesi 3 Lise ve Pazar günü de yine 3 Lise ve 3 Ortaokulun yanı sıra Sumbas ilçesiyle birlikte gerçekleştirilen ve toplam 2192 öğrencinin katıldığı sınava ilgi oldukça yoğundu.
Cumartesi günü TYT sınavının gerçekleştirildiği Şehit Muhammet Mustafa Karabörk Fen Lisesi, Savrun Şehit Mustafa Çiğiloğlu Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesinde öğrenciler ter döktü.
Pazar günü ise AYT – YDT ve LGS sınavı heyecanı vardı.
Şehit İbrahim Aşkın Ortaokulu, Şehit Mehmet Acar İmam Hatip Ortaokulu ve Cevdet paşa Ortaokulunda ise ayrı bir heyecan vardı.
“GÖZLEMCİLER GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER”
Sınavlarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler gönüllü ve ücretsiz olarak görev aldı.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sınavda, öğrenciler gerçek bir sınav deneyimi yaşama fırsatı buldular. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen gönüllü öğretmenler, sınav giriş kontrolleri, salon yerleşimi ve kitapçık türleri gibi en ince detaylarını atlamadan tatbik ettiler.
Gerçek sınavdaymış gibi adayların adlarına düzenlenmiş optikleriyle,sınıflarda tüm sınav kuralları dikkate alınarak deneme sınavı yapıldı. ÖSYM sınav kurallarının tıpa tıp aynı şekilde uygulandığı sınavda, öğrencilere sınav atmosferi ve sınav heyecanı yaşatılırken, TYT – AYT,YDT ve LGS sınavları öncesi zamanı kullanma ve stres yönetiminde tecrübe sahibi olma fırsatı buldular.
Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, tüm okullarda yapılan sınavlarda sınıfları tek tek dolaşarak sınav ortamını ve öğrencileri gözlemledi.
Tapsız,bu projenin gerçekleşmesinde bizlere her türlü desteği veren başta sayın Kaymakamımız Yakup Güney olmak üzere hafta sonlarını öğrencilerin geleceği ve başarısı için fedakarlık yaparak görev alan gönüllü tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.
Tapsız Öğrencilerimizin sınav kaygısıyla baş etmelerini öğrenmeleri, zaman yönetimi ve stres yönetimini öğrenmeleri için bugün bu denemeyi sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş bulunmaktayız diyerek önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan sınav öncesi öğrencilere başarılar diledi.
Öğrencilerin sınav öncesi heyecanları da dikkat çekerken, sınavın kendileri için iyi bir test olduğunu,zamanı kullanma, heyecanlarını yenme gibi farklı yönlerden faydalı olduğunu dile getirerek İlçe Kaymakamlığına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerini ilettiler..

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz