ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

SEVGİNİN E GERÇEĞİN PEŞİNDEYİZ…
    • 25 Ekim 2020 - 20:53:10


AHBAP!
Ahbap Derneği 2017 yılında hayranı olduğum sanatçı Hemşerim Haluk Levent tarafından kuruldu. O kadar büyüdü ki Türkiye’nin dört bir yanını kapladı. Çoğunuzun yakından takip ettiğini biliyorum ama yine de bilmeyenler için anlatmak istiyorum.
Derneğin Amacı
Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşaasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.
Ahbap; dayanışmaya, sevgiye ve paylaşmaya dayalı bir iyilik hareketi. 2017 yılından bu yana Türkiye’nin 68 şehrinde faaliyet göstermektedir. Sürdürülebilir Dayanışma, iş birliği,şiddetsiz iletişim ve çevreyi geleceğe güncellemeyi hedefleyerek; burs, tıbbi yardım, insani yardım, özel etkinlikler, kan ve kök hücre kampanyaları, eğitimler, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında faaliyetler düzenlemektedir.
Yüreği Kocaman empati yapmayı başaran Haluk Levent kurduğu bu dernekle tüm Türkiye de bir iyilik ağı oluşturdu. Kendisi Genel Başkan ve her ilde bir şehir Başkanı bulunuyor.(neredeyse tamamı kadın) Ve şehir başkanları da bulunduğu şehirde bir yönetim oluşturuyorlar. Tanışmamız Altı nokta körler derneğine davet edilmemle başladı.O gün gördüğüm samimiyet, yürekten sevgi ve merhametten sonra kendime ,mutlaka burada olmalıyım dedim Bir süre sonra Ahbap Osmaniye Şehir Başkanımız Zehra Kurt bana yönetim kurulu teklifinde bulundu.Hala Yardımlaşma Kurulundayım ve burada bulunmaktan çok mutluyum.Böylece Osmaniye Ve Kadirli arasında köprü oluşturduk.Hem ilimize hem İlçemize faydamız dokunuyor.
Bir kaç ay önce Genel Başkan Haluk Levent Ahbap Osmaniye yönetimine bir görev verdi. İhtiyaç sahibi Kadirlili bir ailenin evinin tadilatı gerekiyordu.Evleri çok kötüydü, çatı neredeyse başlarına yıkılacaktı. Devletin verdiği yaşlı bakım maaşıyla geçinen bu yaşlı çiftin kimseleri yok.
Bu işin maddi boyutu da var tabiii. Hayırseverlerimizin de desteğiyle Yönetim olarak kolları sıvadık ve başarılı bir müteahhit bulduk. Turgut Kurt bey büyük özverili çalışkan ekibiyle bu Ailenin evini tanınmayacak şekle getirdi. İlk ve son hali arasında dağlar kadar fark var. Kendisine tüm Kadirli halkı ve Osmaniye Ahbap platformu adına buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.Çok emek verdi ama değdi . Allah razı olsun.İyilikler paylaştıkça çoğalır!
Slogan
Sevginin ve gerçeğin peşindeyiz (2018-günümüz)
Gelin Ahbap Olalım (2017-2018)
Kuruluş
31 Temmuz 2017
Kurucu
Haluk Levent
Tür
Sivil Toplum Kuruluşu
Merkez
İstanbul-Levent Ahbap Derneği Genel Merkezi
Gönüllü
13.000
Resmî site
ahbap.org
Ahbap Platformu Resmi Sitesi
Ahbap İyilik Hareketi: Sevginin ve gerçeğin peşindeyiz.
ahbap.org
Ahbap, faaliyetlerini 8 ayrı Ahbap Kurulları ile gerçekleştirerek kolektif hareketi destekler ve Ahbaplar arası koordinasyonunun en verimli şekilde sağlanmasını hedefler. Ahbap Kurulları tüm Ahbap Şehirlerinde bulunan Çalışma Grupları ile koordine bir şekilde çalışırlar. Her kurulun tüm Ahbap Şehirlerinde Çalışma Grupları bulunur.
• Ağ ve Organizasyon Kurulu
• Bilim ve Teknoloji Kurulu
• Çevre Kurulu
• Eğitim Kurulu
• İnsanlık Kurulu
• Medya Kurulu
• Sanat Kurulu
• Yardımlaşma Kurulu
İşte Ahbap tamamen bir iyilik hareketidir. Burada bulunmak ayrıcalıktır. Her geçen gün genişlemeye ,güçlü kadrosuyla göz doldurmaya devam eden Ahbap Derneğini biraz olsun tanıtmaya çalıştım. Buradan Genel başkanımız Haluk Levent başta olmak üzere tüm Ahbap gönüllülerine, Ahbap Osmaniye ailesine, Şehir başkanımız Zehra Kurt ve tüm şehir yönetimi arkadaşlarıma sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. İyi ki varsınız yeşil kalpler 💚
Pandemi sürecine rağmen Ahbap Osmaniye ailesi olarak arkamızda gülen yüzler bırakmaya devam edeceğiz.
Daha Yakından tanımak isterseniz de sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
@ahbap_osmaniye
@ahbapplatformu

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz