SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

SEBEBİ HER YERDE
    • 29 Haziran 2022 - 15:24:27

SEBEBİ HER YERDE

MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

 

Aslında sorun yok yollarda. Her yol duble her yolun kavşağı var; biz yaya geçidini yeni öğreniyoruz. Aslında sorun yok sebze meyvede. Hepsi taze hepsi tarladan biz karpuzun kabak olduğunu yeni öğreniyoruz. Aslında sorun yok gazda petrolde hepsi uçucu hepsi yanıcı biz yakıcı olup sofra yıkıcı olduğunu yeni öğreniyoruz.

Aslında sorun yok bu hayatta.

Yeni öğrendik israfı, yeni öğrendik İslam’ı, yeni öğrendik sultanları padişahları sahi yeni öğrendik bizleri ayakta tutup gavurun elinden kurtaranları. Aslında sorun yok bize anlatılanlarda hepsi doğru hepsi gerçek zaten ki Çanakkale’ye gidip cumasında Ata’ya dua etmeyi yeni öğreniyoruz.

Aslında sorun yok bu yaşamda.

Kışın ısınmayı, yazın koşmayı, evin içinde ocağın varlığını, arabadaki kırmızı ışığın ne zaman yandığını, ağaları, babaları, sokaktaki tafraları, bir dalın manasını yeni öğreniyoruz. Yalan nedir ki? Bıkkınlık ne zaman meydana gelir? Zehir kime verilir? Mum ne zaman yakılır? Yerin tarifi nasıl yapılır? Sek içenler sarhoş olur mu? Huzur sevgiliyle tanışınca mı meydana gelir? Nefes ne kadar uzağa koku verir? Varilde yanan insan olur mu? Yolda yürürken düşene yardım etmek gerekir mi? Cesur kimdir? Para neye yarar?

Kuruduk. Aklımız kurudu. Elimizi kendi yakamıza dahi uzatamaz olduk. Bu saçma sapan gidiş can pazarına uzanır oldu. Çıkar ve satılık ilişkiler her yerde. Aynı mevsim gibi soğuğa kendini alıştırıyor sıcak olunca hafiften yandık diye feryat ediliyor. Aynı para gibi kazandıkça kazanılıyor biraz eksik kalınca aç kaldık diye ağıt yakılıyor! Aynı namus gibi korudum deniliyor, azıcık elleşince kirlendi diye mezara konuluyor! Aynı siyaset gibi kanun yasa koyuyor lakin sadece kendine karar kılınıyor! Aynı iman gibi herkese fetva verilip icazet dağıtılıyor fakat kişi minare altında dikenli güller ekiyor.

Masal anlatılıyor. Dünya kararıyor. Oysa insan bir türlü olan zaten oluyor bunu görmüyor.

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz