OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

SATTIĞI EVE KİRACI OLARAK GELDİ
    • 1 Mart 2023 - 10:00:41

SATTIĞI EVE KİRACI OLARAK GELDİ

 

Kadirlide telefon dükkanı işleten Çetin Önsel, Kahramanmaraş depremlerinden önce müstakil evini satılığa çıkardı. Evi almak isteyen İsmet Koca ile anlaşan Önsel arasında resmi bir işlem yapılmadı.

SATTIĞI EVİN KİRACISI OLDU

Tapu işlemlerini yapma sürecinde meydana gelen depremlerde Önsel’in oturduğu apartman hasar aldı. Önsel, müstakil eve ihtiyacı olmasına rağmen sözünde durarak evi sattı ve sattığı eve de kiracı olarak geldi.

“SÖZÜMDEN DÖNMEDİM»

Çetin Önsel, “Benim müstakil evim vardı, müstakil evimi satmak istedim. Onu da İsmet beye satmak istedim. Herhangi bir kapora almadım, herhangi bir sözleşme yapmadım sadece aramızda bir fiyat konuştuk. O fiyat üzerinden tapuya gittik, tapuda hacizle karşılaştık. Haczin kalkması lazımdı, satışı gerçekleştiremedik. Satışı gerçekleştiremeyince aradan 1-2 hafta zaman geçti, deprem oldu. Depremden sonra benim evim hasar gördüğü için evsiz kaldım ama kiraya çıkmam gerekiyordu. Evimi tekrar satacak olduğum kişiye sözümden dönmedim aynı fiyat üzerinden yine sözleştik. Satıştan vazgeçmedim tekrar geri verdim. Evi verdim yani sözümden dönmedim.” dedi.

PARAYA PULA ÇOK TAMAH ETMEMEK LAZIM»

Önsel, “Daha sonra kiraya çıkacağım, kiralık ev bulamıyorum sattığım evi kiraya tutmak istedim. Ev sahibim bana dedi ki yani sattığım kişi, ‘sen bana böyle kıyak yapıyorsan, sözünden dönmüyorsan, ben de sana sınırsız oturma sözü veriyorum herhangi bir ücret talep etmiyorum senden’ dedi. Yani her zaman şöyle diyorum aslında dürüstlük haber yapılmalı. Sözünden dönen çok insan var, kiralarını çok artıran insan var, satışa sunduğu yerleri 2 katına 3 katına çıkaran var ama deprem olmuş duyarlı olmak lazım biraz. Paraya pula çok tamah etmemek lazım diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“İSTEDİĞİ KADAR KULLANABİLİR»

Evi satın alan İsmet Koca ise şöyle konuştu: “Çetin beyden daha önce evinin satılık olduğunu duydum ve kendi aramızda bir sözleşme yaptık. Çetin bey sözünden istese dönebilirdi fakat kendinin ihtiyacı olmasına rağmen sözünden vazgeçmedi. Bundan dolayı da ben evin tamiratını yapıp istediği süre içerisinde oturmayı ben taahhüt ediyorum. Böyle duyarlı insanların, sözünün eri kişilerin daha çok olmasını temenni ediyorum. Bu insanların bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Sözünün eri olduğu için Çetin beye teşekkür ediyorum, istediği kadar kullanabilir.»

BURHAN DEMİRCİOĞLU

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz