KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE 18 MART  ŞEHİTLERİ ANMA  GÜNÜ YAPILDI

KADİRLİ’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAPILDI

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

SANCILI BAŞLANGIÇ….
    • 1 Ekim 2022 - 16:23:38

SANCILI BAŞLANGIÇ – EMRE KIR

Uzun yaz tatilinin ardından okullar nihayet açıldı. Kimi çocuklar, “Bitmesin tatil’’ söylemleriyle, kimileri de “Bitsin artık yaz, açılsın okullar, çok sıkıldık’’ serzenişleriyle okullara akın ettiler. Kreş sınıflarından tutun ilkokullara, ortaokullara hatta liselere kadar her bir velinin elinde kitap ve malzeme listeleri uzayıp gidiyor aşağı doğru. Yetmedi, kuru ve sulu boyalar, kağıt havlular, sprey kolonyalar daha neler neler…

 

Her geçen yıl katlanan fiyatlara rağmen aileler, çocuklarının sağlam bir eğitim ve mutlu bir geleceğe sahip olması hayaliyle bütçelerini sonuna kadar zorluyorlar.

Peki, okullarımızın son hali nedir? Fiziki şartlar tüm bireysel farklılıktaki öğrenciler için hazır hale getirilmiş mi? Yoksa yılı kurtarmak adına yine ufak çaplı yamalar mı yapılmış yine? Maalesef devlet okullarımızın hali içler acısı. Okulun açılış haftası tadilata giren mi dersiniz, binası yıkılıp geçici olarak başka okula taşınan mı, çatısı damı akan mı dersiniz.

Böylesine okullarda “gelecek” nasıl gelir onu da varın siz düşünün. Hep aynı zihniyet var kafalarda, böyle gelmiş böyle gider. Milli Eğitimin özelleştirilmiş ve özelleştirilmemiş bölümü arasındaki fark siyah ile beyaz gibi. Ya da başka bir ifadeyle özel okullarla devlet okulları arasındaki fark deve ile cüce misali açık ara. Daha şimdiden ilkokul sıralarında başlayan böylesine bir toplumsal ayrışma sosyal kesimlerin birlik ve beraberliğini nasıl dengeleyecek?

 

Dersliklerde öğrenci mevcudunun 40’a kadar dayanması, yetersiz fiziksel şartlar sürekli eğitim sisteminde yaşanan gelgitler devlet okullarının prestijini epey düşürdü. Bölgeler hatta mahalleler arasında bile eğitim farklılıkların olduğu ülkemizde maalesef her anne baba çocuğunu iyi bir okulda okutmanın çarelerini arıyor.

 

Ama elbette gönül ister ki ülkemizde devlete bağlı okullarımız tüm kulvarlarda özel eğitim kurumları ile aynı şartlarda eğitim versin. Tüm okullarda eğitim-öğretim hizmetleri en üst seviyeden yapılabilsin ve tüm çocuklar aynı fırsat eşitliğine sahip olabilsin. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı koordinasyonuyla gerekli planlamalar, projeler ve altyapı sistemleri oluşturularak okullardaki sınıf ortamları acilen iyileştirilmelidir, teknolojik olanaklar en üst seviyeye çıkarılmalı, devlet okullarına olumlu okul iklimi yeniden kazandırılmalıdır. Aksi takdirde devlet okulları, özel okullarla rekabette çok çok geriye düşer ve özel okulların arka bahçesine dönüşür. Sevgilerimle…

 

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz