“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

SANAT İLE ENGELLİLERİN KALBİNE DOKUNULUYOR
    • 29 Ocak 2020 - 07:54:48

 

Kadirli’de Engelsiz Yaşam Merkezi faaliyetleriyle Engellilerin kalbine dokunuyor.
Osmaniye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Kadirli Engelsiz Yaşam Merkezindeki Ruhsal engelliler, yaptıkları sanatla sosyal yaşama ve rehabilitasyonlarına katkı sağlıyor.
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ “ENGELLİLERİ HEM TEDAVİ EDİYOR HEM DE SANATLA SOSYAL HAYATIN İÇİNE ÇEKİYOR”
Merkezde kalan bazı engellilerin kendi çapında el işleriyle uğraşmaları ve başarılı sanat eserleri çıkartmaları idarenin dikkatini çekti.
İdare bunun üzerine bir proje hazırlayarak sanat çalışmalarının daha rahat ve sağlıklı yapılabilmesi için uygun bir odayı uygulama Atölyesine çevirip Halk Eğitim Merkezinden bir el sanatları hocası vasıtasıyla kurs açtı.
Yaklaşık 1 yıl önce açılan Kurs ilk zamanlar 13 kişiyle başladı.Bir müddet sonra Atölyeye rağbet yüksek olunca Engelsiz Yaşam Merkezi idaresi bu defa Merkezde kalan tüm engellileri  projeye dahil etti.Hafta içi dönüşümlü olarak Atölyeye gelen engelliler,arkadaşları tarafından canlı müzik eşliğinde seramik çalışmaları,resim çalışmaları,geri dönüşüm malzemeleriyle çiçekler, panolar, takı, ahşap boyama,tuval üzerine resim, boncuk, çiçek, taş bebek gibi el ürünlerini yapıyorlar.Yapılan eserler ise yıl sonu sergisiyle vatandaşlara ücretsiz olarak hediye ediliyor. Engelliler bu sayede Hem kendilerini geliştiriyorlar hem de yaptıkları sanat sayesinde mutlu olup hayata daha çok adapte oluyorlar.
Kadirli Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Rıfat Seki,Kuruluşumuzda kalan engellilerimizin yeteneklerini tesadüfen keşfettik.Bu yetenekleri ortaya çıkarabilmeleri için kuruluşumuzda resim atölyesi oluşturduk.Bu atölyede her gün farklı engelli kardeşimiz çeşitli eserler yapmakta seramik çalışmaları,resim çalışmaları,geri dönüşüm malzemeleriyle çiçekler, panolar yapılmakta bu da onları mutlu etmekte.Yapılan bu eserler yıl sonunda sergimizde halka açık sergimizde sunuyoruz ve beğenen isteyen vatandaşımıza ücretsiz olarak hediye ediyoruz.Bu eserlerin ortaya çıkması hem engelli bireylerimizi hem de bizleri mutlu ediyor engelli bireylerimizin öz güvenleri gelişiyor kendine olan güvenleri artıyor bu da bizleri çok mutlu ediyor.Biz en büyük engelin sevgisizlik olduğunu söylüyoruz dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz