DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

RESİM ÖĞRETMENİ OLMAK İSTİYORDU YILLAR SONRA RESSAM OLDU
    • 31 Ekim 2019 - 07:43:29

Osmaniye’de bir ev hanımı yıllar sonra da olsa ressam olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Kadirli ilçesine bağlı Yusufizzetin Köyünde ikamet eden evli ve 2 çocuk annesi  Songül Karakuş Pampal’ın en büyük hayali resim öğretmeni olmaktı.Ancak Pampal,Lise yıllarında çok güzel resim yapmasına rağmen hayat şartlarından  dolayı üniversite hayali suya düşmüştü.

RESİM SERGİSİ GENÇ KADINA İLHAM OLDU
Liseden sonra Evlenerek Köye yerleşen Pampal’ın resim öğretmeni olamasa da ressam olma hayali hiç bitmedi.Köyde boş durmak yerine bir şeyler yapmayı hedefleyen genç kadın,tesadüf sonucu Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği bir resim sergisinde tanıştığı ve kendisine ilham olan resim öğretmeni Muhammet Ülger ile tanışınca yıllardır hayali olan ressamlığa göz kırptı.
Acaba yapabilirim mi diyerek başladığı ve o günden sonra hayatı değişen genç kadın, tualin başına geçerek hem resim kursunda hem de köy ortamında yeşillikler arasında resim yapıyor. Resimlerinde doğa, hayvan ve insan ilişkisini işleyen kara kalem ve yağlı boya çalışması resimler çizen  ve şu ana kadar da 40 civarında tablo yapan Pampal,İleriki zamanlarda kişisel resim sergisini açmayı planlıyor.Pampal,şimdilerde resim yapma hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor
Songül Karakuş Pampal,Lise yıllarında da resmi güzel yapıyordum. Bir severek yapıyordum. Öğretmenlik olabilir diye kendimce idealim vardı ama hayat şartlarından o zamanki şartlarından okuyamadım gidemedim yani öğretmen olamadım.

O yıllardan beri her zaman ben neden bir şey olamadım hani kendimce bir şeyler yapmak istiyordum. Resim öğretmeni niye olamadım diye hep içimde ukte kalırdı. Köye geldik. Köyde yaşantıya baktım. Baktım o ortamda sıkıldım. Sıkılınca ben kendimce hedefimdi zaten ileriye dönük. Tesadüf sonucu Kadirli´de bir gezmeden geliyorduk. Halk eğitime ait bir kurs varmış orada Güzel Sanatlar derneği adına. Ben oraya uğradım Muhammed Ülger bey hocamız vardı. Onunla görüştüm hocam ben ne iş yapabilirim bunu nasıl yapabilirim nasıl ilerletebilirim diye hocamla bir sohbet yaptık. Hocam da yetenek olabilir sevdikten sonra da bu işi başarabilirsin ben de sana her türlü yardım edeceğim söyleyince hocamız sevdirdi bunu. Yapmaya karar verdim  ve idealimi gerçekleştirdim kısmet olursa yakında kişisel sergimi açacağım.Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Resim Öğretmeni Muhammet Ülger’de,  Geçen yıl Halk Eğitim Merkezinin  düzenlediği resim sergisinde Songül ablam ile karşılaştım. Kendisi eskiden beri resme ilgisi olduğunu resim yapmanın içinde bir ukte olduğunu, yapabilir miyim diye bana söyledi. Onunla biraz sohbet ettikten sonra kesinlikle yapabileceğini kendisine yardımcı olacağımı söyledim. Geçen yıldan sonraki süreçte kurslarıma katılmaya başladı. Şu ana kadar yaklaşık  40 kadar tablo yaptık. Gayet iyi gidiyor. Çok başarılı severek yapıyor ileride gerçekten bu alanda iz bırakacağını düşünüyorum dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz