OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

PROF.DR. NURULLAH GENÇ KADİRLİ’DE GENÇLERLE BULUŞTU
    • 5 Ekim 2021 - 10:16:44

PROF.DR. NURULLAH GENÇ KADİRLİ’DE GENÇLERLE BULUŞTU

Edebiyat Dünyasının önemli isimlerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şiirlerini okuduğu ve değer verdiği önemli isimlerden Prof. Dr. Nurullah Genç İlçemizde gençlerle buluştu
Yoksun Dergisi tarafından organize edilen Prof.Dr. Nurullah Genç ile söyleşi proğramı 02 Ekim 2021 Cumartesi günü akşam Kadirli Belediyesi Dr. Devlet Bahçeli Kültür Merkezinde Pandemi kurallarına uygun olarak salonu dolduran gençlerin katılımıyla gerçekleşti.
Yoksun Dergisi yayın kurulu sorumlusu Ahsen Kodal’ın güzel sunumuyla başlayan proğramda Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İlçemizin sevilen simalarından Mahmut Bozdoğan hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile devam etti.
Derginin İmtiyaz sahibi ve Genel yayın yönetmeni Talha Topal’ın açılış konuşmasıyla devam eden proğramda Yoksun Dergisini anlatan Talha Topal konuşmasında “Sevginin dillerden düşmediği bu devirde sevgiden yoksunuz, arkadaşlığın dillerden düşmediği bu devirde arkadaşlıktan yoksunuz, bir selam vermenin bu kadar kolay olduğu devirde selam vermekten yoksunuz, cömertliğin bolca bulunması gereken bu devirde cömertlikten yoksunuz… Bu devrin yoksunlukları saymakla bitmez.” Dedi.
Daha sonra alkışlarla kürsüye gelen Merkez bankası Yönetim Kurulu Üyesi, Şair Yazar Prof.Dr. Nurullah Genç Anadolu insanının, hikmet, ilim ve irfan gibi çok önemli medeniyet kavramlarına sahip olduğunu söyledi. Tarihte geçen bazı olayları anlatan ve bu olaylardan hisseler çıkarılması gerektiğinin altını çizen Genç “Eskilerin çok güzel bir sözü vardır: ‘Kem âlât ile kemâlât olmaz’, yani doğru bir yöntem belirlemezseniz, usulünüz yanlış olursa doğru sonuca varma imkanınız yoktur. Mutlaka usulünüzü doğru belirlemelisiniz ki doğru bir sonuca ulaşabilirsiniz” dedi
Başarının ön koşulunun hayal kurmak olduğunu belirterek hayalin önemine değinen Prof. Dr. Nurullah Genç, şöyle konuştu: “Hayalleri olmayan insan, yelkenliye benzer. Yelkenliler hareket etmek için dışarıdan bir rüzgar beklemek zorundadır. Hayalleri olan bir insan ise vapurlara benzer. Onlar hareket edecek gücü kendi içindeki motordan alırlar. Onların dışarıdan bir rüzgar beklemesi gerekmez. Ve hayat denizine çıktıklarında yelkenliler geri kalırlar; çünkü onlar dışarıdan bir rüzgar beklerken vapurlar kendi içlerindeki güçle harekete geçerler ve hedefe ulaşırlar. Eğer başarılı olmak istiyorsak bedel ödemek zorundayız ve ancak içimizden gelen güç ve enerjiyle bu bedeli ödeyebiliriz.”
Prof. Dr. Nurullah Genç, konuşmasında ayrıca, planlamanın, vizyon sahibi olmanın, zamanı yönetebilmenin ve istekli olmanın önemine değindi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz