OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Oto galerici esnafına “Mesleki” yeterlilik belgesi verildi
    • 9 Ağustos 2019 - 07:17:48

Kadirli’de, oto galerici esnaflarının araç alım-satımı yapmasını sağlayacak “Mesleki Yeterlilik Belgesi” Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine Kadirli Ticaret Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ozan Atılgan ile oto galerici esnafları katıldı.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ozan Atılgan, yaptığı konuşmada, ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapan esnaf ve sanatkarlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini belirterek, 13 Ağustos 2019 tarihi itibariyle Mesleki Yeterlilik Belgesi ibraz edilmeden noterlerden alım satım işlemleri yapılamayacağını söyledi.

Yeni yapılması planlanan Galericiler Sitesi için Belediyeden yer göstermesini beklediklerini ifade eden Atılgan, “Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte, ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan esnafımız, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak zorunda. 13 Ağustos 2019 tarihi itibari ile de Mesleki Yeterlilik Belgesi ibraz edilmeden, noterlerden alım satım işlemleri yapılamayacak. Uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla, ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapan esnaflarımızın en kısa zamanda belgelerini almaları gerekiyor. Bu arada Kadirli Galericiler Sitemizin yapımı için de Belediyemizden arsa olarak yer göstermesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Toplantıya katılan Ticaret Odası Başkanı Mehmethan Yüksel ise Galericiler sitesi yapımında ve diğer çalışmalarında her zaman yanlarında olduklarını belirterek, imkanlar ölçüsünde gerekli desteği vereceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından galerici esnafına “Mesleki Yeterlilik Belgeleri” törenle takdim edildi. Menderes Özat

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz