SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

OSMANİYE’DE KÜLTÜREL MİRASLAR DEĞERLENDİRİYOR
    • 17 Kasım 2020 - 19:09:43

Osmaniye’deki Somut olmayan kültürel miras “SOKÜM” tespit kurulu yılın ikinci dönem toplantısını gerçekleştirdi.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün il genelinde somut olmayan kültürel mirasları araştırıp, incelemek üzere oluşturulan kurul üyeleri, yaptıkları toplantıda, çalışmaları değerlendirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Tor Başkanlığında yapılan toplantıda kurul üyeleri, Osmaniye’deki SOKÜM kapsamında gerçekleştirilebilecek çalışmaları değerlendirdi.

Toplantıya; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Gül İnce, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Ali Güneş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi adına, Fen-Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ali Doğaner, Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Karkın, Osmaniye Kültür, Sanat ve Araştırma Derneği Başkanı Seyfi Metin ve Osmaniye Kültür, Sanat, Tarih ve Turizm Derneği Başkanı İsmet İpek katıldı.

Kurul üyeleri yaptığı toplantıda, Bir önceki toplantıda görüşülerek, araştırılması ve bilgi toplanılması istenilen somut olmayan kültürel mirasların tespiti üzerinde görüşler bildirildi.

Yapılan çalışmaların sonuçları üzerindeki değerlendirmede; “El sanatları” kapsamında, “Kaşıkçılık” konusunda hazırlanan tespit formu görüşüldü.

Toplantıda ayrıca; “Doğa ve evrenle ilgili bilgi ve uygulamalar” kapsamında, “Teleme yoğurdu” üzerinde hazırlanan tespit formu, “El sanatları-Halk mimarisi” kapsamında gerçekleştirilen “Osmaniye’de Huğ evler” konusunda hazırlanan tespit formu üzerinde görüşmeler yapıldı.

Toplantının “Yaşayan insan hazineleri” konusundaki araştırma ve incelemeleri ile görüşmelerinde ise; “El sanatları” kapsamında, “Karatepe kilimleri” ile ilgili olarak, 7 yaşında başladığı mesleğini 70 yaşında sürdürmekte olan, “usta-çırak” ilişkileri konusundaki meslek icrası nedeniyle Hacer Cafri’nin, Osmaniye’nin “Yaşayan insan hazinesi” olarak önerilmesi konusunda görüş birliğine varılarak, hazırlanan tespit formu kabul edildi.

Toplantının son bölümünde ise 2021 yılının birinci dönem toplantısında görüşülmesi düşünülen araştırma ve incelemeler üzerindeki öneriler sunuldu.

Gelecek yılın ilk toplantısındaki SOKÜM toplantısında, Osmaniye’deki el sanatlara kapsamında “Çam bardağı”, “Ahşap fıçı” ve “Savan dokuma” yapımı konusundaki çalışmalar üzerinde yapılacak olan araştırmaların tespit formu ile değerlendirilmesi kabul edildi. Yine gelecek yılın ilk toplantısında, “Doğa ve evrenle ilgili bilgi ve uygulamalar” kapsamında ise “Toğga çorbası” ile ilgili yapılacak olan araştırmanın tespit formu ile belgelenerek görüşmesi kararlaştırıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz