DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

OSMANİYE’DE “BESLENME DOSTU OKUL” SAYISI 125’E ULAŞTI
    • 25 Ekim 2019 - 07:19:07

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Kasım ayından itibaren il genelinde 92 okulun daha sertifika almaya hak kazandığını belirterek, “Toplam Beslenme Dostu Okul sayımız 125’e ulaşmıştır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ‘Beyaz Bayrak ile Beslenme Dostu Okul’ programı kapsamında sertifika almaya hak kazanan okulların ödül töreni gerçekleştirildi.
Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda ki sertifikası dağıtım törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak , İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, özel ve devlet okullarının müdürleri katıldı. Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Okul Sağlığı Hizmetleri kapsamında yürütülen, okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Projesi başlamıştır. Proje kapsamında, Okullarımızda Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesini hedeflemekteyiz.Bu kapsamda sertifika almaya hak kazanan 92 okulumuzu tebrik ediyorum.”dedi.
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Kasım ayından itibaren il genelinde 92 okulun daha sertifika almaya hak kazanarak sayının 125’e ulaştığını kaydeden Albak, “Sertifika almaya hak kazanan okullarımızın ilçeler bazında dağılımı ise merkezde 34, Kadirli’de 27, Düziçi’nde 17, Bahçe’de 6, Toprakkale’de 5 ve Sumbas’ta 3 olmak üzere toplam 92 okulumuz daha sertifika almaya hak kazandı.” diye bilgi verdi.
Konuşmaların ardından, ‘Beslenme Dostu Okullar Programı’ kapsamında başarı gösteren okullara ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ verildi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz