KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

OSMANİYE MİLLETVEKİLİ MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU ÜYESİ, KAYA SAVUNMA SANAYİ ALANINDAKİ GELİŞMELER İLE İLGİLİ MESAJ YAYINLADI
    • 28 Aralık 2018 - 08:23:29

Kaya, mesajında şunları kaydetti:

Bir ülkenin bölgesinde ve dünyada söz sahibi olabilmesi için, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda güçlü olması kadar, savunma sanayisinde de güçlü olması gerekmektedir. Ülkemizin millî güvenliği ve bekası için oldukça önemli görevler yürütmekte olan Savunma Sanayii Başkanlığımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz nezdinde güvenlik güçlerimizin etkili bir şekilde mücadele etmeleri için gerekli olan ihtiyaçları karşılamaktadır. Bu faaliyetleri icra ederken Başkanlığımızın temel amacı yerli ve millî imkânları kullanmaktır. Bir ülke, savunma sanayisini ve ihtiyacını diğer ülkelerden tedarik etme amacı üzerine kurarsa, en ihtiyaç duyulduğu anda sistemlerini kullanamama riskiyle karşı karşıya kalabilir, bu da ülkemiz ve milletimiz için güvenlik sorununu ortaya çıkarır. Bu sebeple, savunma sanayimizde temel prensip, yerli ve millî sistemler üzerine faaliyet gösterilmesidir.

Bu kapsamda, 2002 yılında Hükûmetimiz göreve başladığında, savunma sanayimizde yüzde 18 düzeyinde olan yerlilik ve millîlik oranı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüzde 65 seviyelerine çıkmış durumdadır. Bu, bağımsızlığımızın göstergesi niteliğindedir. Gelmiş olduğumuz bu seviyeleri tabii ki yeterli görmüyoruz, sistemlerimizi daha da geliştireceğiz.

Suriye’de Fırat Kalkanı Operasyonu, Zeytin Dalı Harekâtı ve diğer sınır ötesi operasyonlarda gördüğümüz gibi, millî ve yerli ürünlerimize en ihtiyaç duyduğumuz anda, sistemlerimize müdahale edilmeden etkili bir şekilde kullanabildiğimizi çok net bir şekilde gördük. Kıbrıs Barış Harekatı’nda, hem mevcut teçhizatımızı etkili bir şekilde kullanamadık hem de o dönemde Amerika’nın bize uygulamış olduğu ambargodan dolayı başka bir ülkeden de silah ve teçhizat satın alamadık. Yine, İsrail’den almış olduğumuz Heron’ları hiçbir zaman etkili bir şekilde kullanamadık, ya istediğimiz yükseklikte uçmadı ya da gerekli görüntüleri bize zamanında iletmedi. Mavi Marmara olayında da bizdeki Heron’ların güncellemelerinin yapılması gerekirken bu güncellemeler yapılmadı, Heron’ları kullanan operatör pilotlar ülkemizi terk ettiği için, ihtiyacımız olduğu zamanlarda Heronları kullanamadık. Son dönemlerde, hain terör örgütü PKK’yla mücadelede ne kadar etkili olduğumuzu hepiniz çok iyi biliyoruz. Bunun en önemli nedenlerinden biri yüzde yüz yerli ve millî İHA ve SİHA’larımızın kullanımının artmasıdır. Terör örgütü üyeleri inlerinden kafalarını bile çıkaramaz hâle geldiler. Artık ülkemizin hiçbir yerinden şehit haberi almak istemiyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ülkemizi tehdit eden her türlü terör unsuruyla çok daha güçlü bir şekilde mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.

Ülkemizin göz bebeği , ATAK helikopterimiz özgün tasarımı ve motoruyla birlikte daha yüksek yerlilik ve millîlik oranına sahip olacak şekilde yenilenmeye devam etmektedir. HÜRKUŞ temel eğitim uçağımız, MİLGEM savaş gemimiz, İHA ve SİHA’larımızı, savunma sanayisi gelişmiş birçok ülke bize özenerek projelerimizi ve ürünlerimizi yakından takip etmektedir. Bu ülkenin bir ferdi olarak bunu iftiharla ve gururla belirtmek istiyorum. Bu doğrultuda 2002 yılında 248 milyon dolar olan savunma ve havacılık ihracatımız 2017 yılı sonu itibarıyla 2 milyar dolar seviyelerine ulaşmıştır. Bu rakam Pakistan’la imzaladığımız ATAK helikopteri ve MİLGEM savaş gemisi satış sözleşmesiyle ileriki yıllarda daha da yukarı seviyelere çıkacaktır.

Üyesi olduğum Milli Savunma Komisyonunda ise yoğun mesailer harcanarak ülkemizin bekası için milli güvenlik, savunma alanlarında bir çok konu görüşülüp karara bağlanmaktadır. Yine komisyon nezdinde çalışmalarına katıldığım Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevli ve emekli personeli ilişkin eğitim, özlük hakları, mesleğe alınma, meslekte yükseltmeleri ve benzeri konularda kanun tasarı ve teklifleri görüşülmektedir.

Aynı zamanda, Güçlü Türkiye’nin teminatı olan Savunma Sanayii Başkanlığımızdaki toplantılara katılıp, savunma ve güvenlik teknolojilerinde, uluslararası platformda lider ve yol gösterici Güçlü ve Büyük Türkiye’mizin ne kadar ilerlediğine bizzat tanıklık etmekteyim. Ülkemizin, bölgesinde ve dünyada değişen koşullar karşısında savunma sanayii ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanabilmesi için Savunma Sanayi Başkanlığımız var gücüyle çalışmaya devam etmektedir.

Türkiye’miz için, hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemimizin getirdiği güçlü yapılanma ve hızlı karar alma anlayışıyla savunma sanayimizin başarılı olacağından hiç şüpheniz olmasın, diyerek sözlerini tamamladı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz