İL ÖZEL İDARESİ MAKİNE PARKINA 1 MICIR SERİCİ, 2 GREYDER, 6 KAMYON VE 1 TIR ALINDI

İL ÖZEL İDARESİ MAKİNE PARKINA 1 MICIR SERİCİ, 2 GREYDER, 6 KAMYON VE 1 TIR ALINDI

Kan bağışına davet…

Kan bağışına davet…

İnşaatta kaza..

İnşaatta kaza..

KADİRLİ BELEDİYESİ’NİN BORCU HİZMET BİNASININ ÖNÜNE ASILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ’NİN BORCU HİZMET BİNASININ ÖNÜNE ASILDI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER TEMPOYU ARTTIRDI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER TEMPOYU ARTTIRDI

Osmaniye Milletvekili Kaya Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı Yayınladı
    • 8 Mart 2022 - 07:47:35

Osmaniye Milletvekili Kaya Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı Yayınladı

Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yayımladıkları mesajında, “Kadınlarımız, Cefakâr, mücadeleci, fedakar, emek ve sevgileriyle ülkemizde olduğu gibi tüm dünyanın umudu ve yaşama sevinçleri olmuşlardır. Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Geçmişimize baktığımızda tarihimiz boyunca Ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesi için kadınlarımız fedakâr ve cefakârca en ön saflarda mücadele vermişlerdir. Ülkemizi savunmuşlardır. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın istiklal mücadelesinde görev almışlardır. Tarihimiz bir çok kahramanlıklara sahne olmuştur. Asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak destansı bir miras bırakmışlardır. Günümüzde kadınlarımız 15 Temmuz darbe girişiminde hain terör örgütüne karşı ülkesini savunmuş, Türkiye’nin demokrasi, geleceği, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgasını vurmuştur.

Göstermiş oldukları cesaret tarihimizi kazınmış bir gurur ve övünç unsurudur. Hükümetimiz kadınlarımıza geçmişten günümüze kadar, kadınlarımızın haklarını koruma mücadelelerine destek vererek çalıştı. Gerçekleştirilen yenilikler , çalışma hayatı , siyasi hayat, eğitim, ekonomi ve sosyal alanlardaki kadınlarımızın konumlarını güçlendirdik. Eğitimde okullaşma oramı, kadınlarımızın istihdama katılma oranı, siyasete kadın milletvekillerimizin katılma oranı geçmişten günümüze ve her geçen gün yükselerek ivme kazandı. Mevcut seviyeler önemli ancak yeterli değil. Özellikle kadınlara yönelik şiddetin tamamen ortadan kalkması konusunda daha çok çalışmalıyız. Kadına yönelik şiddet tüm dünyada insanlığa yapılan suç olarak görülmelidir. Her şeyden önce kadınlarımız birer annedir. Kadına şiddet konusu kapsamında Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları , devletimizin ilgili birimlerine çözüm odaklı daha fazla çalışma ve görevler düşmektedir. Maneviyatımız , ecdadımızdan almış olduğumuz düstur ve güçle çözeceğimize inanmaktayım.

Bu vesileyle, başta 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ülkemizin bekası, milletimizin istiklal ve istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyorum. Şiddete maruz kalmış hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

Canlarından çok sevdikleri hiç gözünü kırpmadan vatanı için şehit olan çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini şehit veren cefakar, fedakar elleri öpülesi analarımıza sabırlar diliyorum.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz