Bilim Fuarına Davet ..

Bilim Fuarına Davet ..

Muhtarlar Derneği Başkanlığına “Kenan Özyüksel” seçildi

Muhtarlar Derneği Başkanlığına “Kenan Özyüksel” seçildi

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI ADANA BÖLGE MÜDÜRÜ MUSTAFA YALINIZ CGC) ZİYARET ETTİ

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI ADANA BÖLGE MÜDÜRÜ MUSTAFA YALINIZ CGC) ZİYARET ETTİ

SUMBAS YOLUNDA MOTOSİKLET DEVRİLDİ.. 1 YARALI..

SUMBAS YOLUNDA MOTOSİKLET DEVRİLDİ.. 1 YARALI..

YÖRESEL YEMEK LEZZETLERİ FESTİVALİ YAPILACAK

YÖRESEL YEMEK LEZZETLERİ FESTİVALİ YAPILACAK

OSMANİYE’NİN MİLLİ MÜCADELE ZAFERİNİN 102. YILDÖNÜMÜ ANKARA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
    • 15 Ocak 2024 - 11:56:35

OSMANİYE’NİN MİLLİ MÜCADELE ZAFERİNİN 102. YILDÖNÜMÜ ANKARA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

7 Ocak Osmaniye’nin Milli Mücadele Zaferinin 102. yıldönümü Osmaniyeli Bürokrat ve Akademisyenler Platformu (OBADER), Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’nun birlikte düzenlediği programlarla Başkent Ankara’da coşkuyla kutlandı.

102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak 13 Ocak 2023 Cumartesi günü Anıtkabir Çelenk Bırakma Töreni yapıldı. Aslanlı Yolda toplanan Osmaniyeli Hemşehrilerimiz hep birlikte Ata’nın huzuruna yürüdüler. Heyet adına Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Bakanı İsrafil AVCI mozaleye çelenk bıraktı ve hep birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Anıtkabir Özel Defterini imzalayan AVCI, günün anısına duygu ve düşüncelerini yazarak, Ata’mıza şükranlarımızı sundu.

102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ikinci olarak Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde yemekli program düzenlendi. Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Kıymetli Hemşehrimiz Ahmet EROĞLU’nun sponsorluğunda gerçekleşen Yemek Programına Danıştay Başkanvekili Mahmut VURAL, Osmaniye Milletvekili Seydi GÜLSOY, önceki dönem Osmaniye Milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU ve Durdu Mehmet KASTAL, Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa ERKAYIRAN, Yenimahalle Kaymakamı Tahsin KURTBEYOĞLU ve 200 Osmaniyeli Bürokrat ve Akademisyen Hemşehrimiz katılım gösterdi. Yemek Programında Hemşehrilerimize OTSO ve OGC tarafından ayrıca, Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi, Tirşik, Etli Kömbe, Osmaniye Yer Fıstığı, Osmaniye Gazozu, Kadirli Turpu ve Bahçe Ayran Suyu ikram edildi.

Sunuculuğunu Tiyatro Sanatçısı Hemşehrimiz Aziz ÖKTEM’in yaptığı Programda ilk olarak Pençe Kilit Harekat Bölgesinde bölücü tetör örgütü mensuplarının hain saldırısında şehit düşen kahraman Askerlerimiz ve Gazilerimiz için 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu ve hepbirlikte İstiklal Marşımız okundu.

Ardından, Türk Tarih Kurumu eski Başkan Yardımcısı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Hemşehrimiz Prof. Dr. Güray KIRPIK, 7 Ocak Osmaniyemizin ve Çukurova’nın Milli Mücadele Zaferinin tarihi sürecini anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen Programın evsahiplerinden, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil AVCI ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim AKSOY, OBADER Hekimler Platformu Başkanı Doç. Dr. Ökkeş Hakan MİNİKSAR ve OBADER Kadınlar Platformu Başkanı Rukiye Selcen DİNÇER günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmasının ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti adına Cemiyet Başkanı İsrafil AVCI’ya, OBADER Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz POYRAZOĞLU tarafından çiçek takdiminde bulunuldu.

Daha sonra günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Osmaniye Milletvekili Seydi GÜLSOY’a, 28. Dönemde Osmaniyemizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil etmeye hak kazanması dolayısıyla, Ankaradaki Osmaniyeliler adına Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet EROĞLU tarafından çiçek takdimi yapıldı.

Program kapsamında daha sonra 2023 yılında Bürokraside terfi eden ve Akademik unvan alan Hemşehrilerimize yeni görev ve ünvanlarının hayırlı olması temennisiyle plaket takdimi yapıldı. Bu kapsamda Osmaniyeli Hemşehrilerimiz; Yenimahalle Kaymakamı olarak atanan Tahsin KURTBEYOĞLU, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan Emir HASAN ARSLANTAŞ, Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Cengiz Han KILIÇASLAN, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak atanan Gökçağrı GÜREL, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Daire Bakanı olarak atanan Mahmut ÇOLAK, Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak atanan Yaşar BİLDİRİCİ, Kırıkkale Ticaret İl Müdürü olarak atanan Mehmet DEMİR, “Profesör” ünvanına yükselen ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadiyoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Etem ÇELİK, “Doçent” ünvanına yükselen ve Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet GÜLÜ, “Doktor Öğretim Üyesi” ünvanı alan Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Emine AKYÜZ’e plaket takdiminde bulunuldu.

Ankaranın soğuk havasını Çukurovanın ve Osmaniyenin gönül sıcaklığı ile ısıtan Hemşehrilerimiz, Programda hem hasret giderme hem de yeni dostluklar kurma fırsatı buldular. Osmaniyenin Milli Mücadele Zaferinin 102. yıldönümü Programı, toplu fotograf çekimi ile son buldu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz