İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Sporcular “ödüllendirildi”

Sporcular “ödüllendirildi”

BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET

BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET

Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

OSMANİYE BATI (SAKIZGEDİĞİ) KAVŞAĞI AÇILIŞ TÖRENİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NUN KATILIMIYLA YAPILDI
    • 19 Mayıs 2024 - 19:34:30

OSMANİYE BATI (SAKIZGEDİĞİ) KAVŞAĞI AÇILIŞ TÖRENİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU’NUN KATILIMIYLA YAPILDI

Osmaniye Batı (Sakızgediği) Kavşağı Açılış Töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla yapıldı. Açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, İl Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, “Üzerinde bulunduğumuz Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından ülkemize kazandırılmış olup Osmaniye İlimize ve Bölgeye önemli katkılar sunmakta, bölgesel kalkınmaya hizmet etmektedir. Bütün bu etkenlerin bir araya gelmesiyle gelişimini sürdüren Osmaniye’nin batısında bulunan yerleşim ve üretim noktalarını otoyola en hızlı ve konforlu şekilde bağlayacak Osmaniye Batı Kavşağı projelendirilerek şehrin karayolu altyapısına dahil edilmektedir. Osmaniye Batı Kavşağı işi kapsamında 66 metrelik çift köprü, toplam 3.8 kilometrelik bağlantı kolları inşa edilmiştir”dedi.
Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bugün açılışını yaptığımız Batı Kavşağımıza, Şehitler Diyarı Kaleler Şehri Osmaniye’mize yakışan bir kavşağa bugün itibariyle kavuşmuş oluyoruz. İlimizin iki giriş çıkışı bulunuyor, Toprakkale gişeleri bir de Doğu Kavşağı dediğimiz gişeler. Bu kavşak sayesinde Osmaniye’mizin ciddi anlamda gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlayacak gerçekten çok önemli bir yatırıma kavuşmuş oluyoruz. Bu kavşağa kavuştuğumuz için çok mutluyuz, Osmaniye’mize yakıştı. Şehitler Diyarı Kaleler Şehri Yiğit Osmaniye’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık ise törende yaptığı konuşmada, “Bu kavşak Osmaniye’ye bağlantı noktasında çok önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak. Yollar biliyorsunuz hem insanların ulaşımı ama daha önemlisi üretilen ürünlerin dağıtımı noktasında da çok önemli bir işlev görüyor. Dolayısıyla Osmaniye bir anlamda Orta Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’yu ve Doğu Anadolu’yı birbirine bağlayan ana kavşak noktası. Dolayısıyla Osmaniye’nin üzerinde bulunduğu güzergahın hem bağlantılarıyla hem ana yollarıyla tamamlanması ve amaca hizmet eder hale gelmesi aslında Ülkemizin bütün her tarafının bir anlamda birbirine bağlanmasını da sağlamış olacak.”dedi. Osmaniye Milletvekili Derya Yanık projede emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ise yaptığı konuşmada, “Osmaniye’nin ulaşım altyapısının gücüne güç katacak, Osmaniye’nin Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyoluna olan bağlantı sayısını ikiye çıkaracak Osmaniye Batı Kavşağımızın açılış töreni vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Osmaniye’nin söz konusu otoyolumuzla bağlantısı sadece Osmaniye Doğu Kavşağı ile sağlanıyordu. Ama şehrin hızla genişlemesi, araç sahipliği ve trafiğin artması nedeniyle şehir merkezinden otoyola ikinci bir bağlantı hattına ihtiyaç duyduk ve bu kapsamda Osmaniye Batı Kavşağı’nı hayata geçirdik. Projemiz kapsamında; 66 metrelik köprümüzü ve toplam 3,8 km’lik bağlantı yollarını inşa ettik. Osmaniye Batı Kavşağı ile; hızla büyüyen şehrin batı kesiminin otoyola en kısa ve en hızlı erişim imkanı tesis etmiş olduk. Mersin-Adana yönünden gelen trafiğin şehrin batısına ulaşmak için kat ettiği mesafeyi 4 km kısalttık. Böylece zamandan 15,9 milyon lira, akaryakıttan 52,1 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 68 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3.514 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayan çevreci bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Ayrıca otoyola ulaşımı sağlayan mevcut Doğu Kavşağı’nda meydana gelen trafik yoğunluğunun önüne geçerek, trafik can ve mal güvenliğini arttırmış olduk. Bu projenin hayata geçirilmesinde, projenin yapılmasından karar vermesine kadar kadar benden önceki Ulaştırma Bakanlarına, karayolcu kardeşlerime, müşavir firmamıza ve müteahhit firmamızın bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah-u Teala inşallah bu hizmeti daha güzel hizmetler yapmamıza vesile kılsın diyor sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından Osmaniye Batı (Sakızgediği) Kavşağı açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu, Osmaniye Milletvekillerimiz ve protokol mensupları yaptı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz